Bahar Temizliği İçin 20 Tüyo

Bahar temizliği bir bahar geleneğidir. Her bahar başlangıcında evin her bir köşesi itinayla temizlenir, yenilenir ve çiçeklenir. Böylece eski enerjiler kapı dışarı edilmiş olur. Bahar temizliği öyle bir atmosfer yaratır ki, sen de kendini yenilenmiş hissedersin. Ve bu gelenek bir yük değil keyiftir aslında. Evet; kahve ve meyve molalarıyla, enerjik bir müzik listesiyle yük olmaktan çıkıp keyif haline gelebilir bahar temizliği. Ne de olsa temizlik yapmak her zaman iyidir. Bu tüyolarla bahar temizliğin detaylı ama kolay, tüm gün ama eğlenceli olacak. Ayrıca evin de tertemiz olacak. Sen en iyisi tempolu bir şarkı aç; fırçayı, bezi kap ve işe koyul! Ama somurtarak değil, dans ede ede.

1- Halılarını topla ve yıkamaya ver. Kim bilir içinde ne bakteriler, ne toz zerrecikleri şehir kurmuştur şimdi.

2- Perdelerini söküp yıka ve camları bir güzel sil. Pencerelerin tavanla birleştiği yerleri uzun bir fırça yardımıyla temizle.

3- Bahar temizliği kullanmadığın şeyleri atman veya ihtiyacı olan birilerine vermen konusunda müthiş bir fırsattır. Sadelik her zaman daha ferah evler demektir.

4- Kapılarını çamaşır suyuyla, ahşaplarını da ahşap temizleyiciyle ovalayarak sil.

5- Koltuklarını sil ve koltuk yastıklarını güzelce yıka. Sonra da koltukların altını süpür. Nedense düşen her şey oraya kaçar çünkü.

6- Şimdi sıra çekmece ve dolaplarda. Çekmece ve dolaplarını sil, kullanmadığın şeyleri çıkar. Özellikle mutfak ve ayakkabı dolaplarıyla yakından ilgilenmen gerekebilir.

7- Duvarlardaki tablo ve fotoğrafları camsil ve toz beziyle sil. Biblolarını ıslak bezle tek tek sil.

8- Banyodaki her yüzeyi cifle ovalayarak temizle ve kurut. Banyo paspaslarını mutlaka çamaşır makinesinde yıka.

9- Buzdolabının her bir parçasını söküp sıcak su ve sıvı deterjan ile iyice temizle. Soğuk bir ortam olmasına rağmen burada da bolca bakteri birikebilir.

10- Tüm lamba ve avizeleri fısfıs deterjanla tek tek temizle.

11- Bütün yastık ve yorgan yüzlerini, çarşafları çamaşır makinesinde yıka. Battaniyeleri balkonda havalandır.

12- Artık gerekli olmayan kağıtlardan, makbuzlardan, fişlerden, sana kötü şeyleri hatırlatan eşyalardan ve her şeyin fazlasından kurtul.

13- Son kullanma tarihi geçmiş yiyecek ve ilaçları at. Eski makyaj malzemelerini çöpe yolla.

14- Öylece duran boş poşetleri, restoranlardan gelen plastik çatalları, kutu ketçapları falan hep at. Yer kaplamasınlar.

15- Asla kullanmadığını fark ettiğin mutfak aletlerini, kullanacağını düşündüğün insanlara ver.

16- Mobilyalarının yerlerini değiştir. Dolap ve raflarını boya. Duvarlarını sevdiğin bir duvar kağıdıyla kapla. Evine bambaşka bir hava getir.

17- Bahar ayı çiçek ayı demek. Evini taze çiçeklerle süsle.

18- Eğer bitki yetiştiriyorsan onlara da bakım yap. Ve hayvan bakıyorsan onun da kullandığı alanları temizle ve sağlık kontrolünü yaptır.

19- Artık en çok vakit geçireceğin yerlerden biri de balkonun ya da bahçen olacak. O bölgenin temizliğini de yapmalı, bitkilerinle özel olarak ilgilenmelisin.

20- Yeni ve hayat dolu şeylere sahip olmak için her zaman eskileri bırakman ve yenilere yer açman gerektiğini unutma.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir