İş Hayatında Başarılı Olman İçin 15 Tavsiyem Var!

İş hayatında da kontrol bizde!

1- Öncelikle hedeflerin olmalı. Günümüz koşullarında önümüzü pek göremesek de hayallerimiz, yıllar sonra kendimizi görmek istediğimiz yerler var. İşte bunlar senin iş hayatındaki motivasyonların. Ne istediğini bilmelisin.

2- Çalışmak kadar ara vermek de önemli. Çünkü iş hayatında stres çok tehlikeli. Bu yüzden kendini dinlemek için verdiğin aralar olmalı. Daha verimli çalışmak için nefes egzersizleri, sağlıklı beslenme, ruhunu da besleme gibi molaların olmalı.

3- Planlı çalışmak birçok probleme iyi gelebilir. Böylece hem zaman kaybetmez hem de günü iyi değerlendirmiş olursun. Ayrıca ne neredeydi, kim neyi istedi diye de düşünmemiş olursun.

4- Yeri geldi mi hakkını aramaktan çekinmemeli yeri geldi mi de alttan almalı ve esnek olmalısın. Bu dengeyi kurduğunda her şey çok daha kolay olur. Ortama adapte olur, saygınlık kazanırsın.

5- En ufak bir deneyimin, bilgi birikimin, okuduğun bir kitap bile iş hayatında işe yarayabilir. Kendini sürekli geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek, meraklı ve ilgili olmak iş hayatındaki en büyük yardımcıların olacak.

6- İş hayatında deneyim, bilgi, yeterlilik kadar dış görünüm de önemli. İş yerleri çoğunlukla “presentable” kimseler ararlar. Yaratıcı bir iş yapıyor ya da telefonda çalışıyor olsan bile dış görünümün seni yansıtmalı.

7- Yaratıcı ol ve daha da önemlisi yaratıcılığını insanlara göstermekten çekinme. Özellikle iş toplantılarında fikirlerinle fark yaratabilir, diğer insanlara ilham verebilirsin. Çok çılgınca bile olsa bunu yap.

8- Hata yapmak da iş hayatının bir parçası. Hata yapmaktan korkma hatta hatalarının sorumluluğunu üstlen. En önemlisi de hatalarından mutlaka dersler çıkar. Böyle böyle tecrübe sahibi olacak ve bir dahaki sefere o konuyu daha kolay halledeceksin.

9- Bazen işler monoton hale gelebilir. Eğer o iş yerinde devam etmek istiyorsan işini sev ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. B planı olarak da her zaman işten çıktığında sıkıntı çekmemeye hazırlı ol. Evet, bir yerde her zaman birikmiş paran olsun.

10- Zamanı iyi değerlendirmeye ve deadline’lara sadık olmaya özen göster. Bir işi iyi yapmak kadar zamanında yapmak da önemlidir. Acele etmek, baştan savma çalışmak yerine disiplinli ve programlı ol.

11- İş hayatında sayısız insan tanıyacaksın ve bunların bir kısmı da ahlaki olarak sana doğru gelmeyecek. Çünkü iş hayatı bazen de kurtlar sofrası. Ama sen her zaman güvenilir ve dürüst olmaya çalış. Ve açık kapı bırak ki sonradan rahatlıkla dönebilesin.

12- İşinle ilgili gündemi, yenilikleri, son teknolojiyi takip etmeyi ihmal etme. Zamanının gerisinde kalma. Özellikle sosyal medyadan haberdar ol ve notlar al. Bu seni daha yenilikçi yapacak.

13- Önsezilerini dinle, mantığınla hareket et, sorumluluk almaktan çekinme. Ve de tecrübeli insanlara saygı duy ve onların tavsiyelerine kulak ver. O insanlardan öğreneceğin çok şey olabilir. Hepimiz hayatta çırağız aslında.

14- İşinin, bu zamanda iş sahibi olmanın değerini bil. Hayalini kurduğun işte olmaya çalış, eğer öyle bir imkanın yoksa da işini severek yapmaya çalış. Çabalarınla kazandığın parayı da dikkatli harca. Biraz dramatik olacak ama o senin alın terin.

15- İş ortamında sadece masa başında değil, iş yerinin her noktasında saygılı, temiz ve dikkatli bir insan ol. Mutfaktan tuvalete, temizlikten saha işlerine dek. Çünkü bu senin en büyük referanslarından biri olacak.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir