Onlar ön yargıları yıkan, kararları ve icraatlarıyla dünya çapında ses getiren, konumlarıyla kendilerini ispatlamış, kitlelere ve toplumlara yön veren, dünyanın en güçlü kadınları. Kimisi siyasi arenanın en önemli isimlerinden, kimisi pazarlamanın, kimisi bilim ve teknolojinin, kimisi de sanatın. Her adımlarıyla dünyayı etkiliyorlar, fikirleriyle farklılık yaratıyorlar. Ama hepsi de kadınların kararlı, engel tanımayan, erkek egemen dünya standartlarını yerle bir eden yönlerini yansıtıyor. Çünkü kadınlar isteklerinin farkında olup, onları gerçeğe dönüştürmek için çalışır ve asla vazgeçmezler. Çünkü kadınlar isterse yapar. İşte dünyayı yöneten kadınlardan senin için seçtiğim isimler:

Angela Merkel (1954 – )
2005 – 2017 yılları arasında Almanya’nın başbakanlığını yaptı. Almanya’nın ilk kadın başkanı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Almanya Şansölyesi de. Angela Merkel, Forbes’un 2017’de “Dünyanın En Güçlü 100 Kadını” listesinde 1. sırada. Biz de onu daha çok ülkemizle iletişim halinde olmasından tanıyoruz.
Theresa May (1956 – )
2016’dan beri Birleşik Krallık Başbakanı olarak görev yapıyor. (Yakın bir zamanda Brexit sebebiyle istifa etti ama beklemede.) Hedefi her zaman “birlikte daha iyi bir Britanya” şeklinde oldu. Bu yüzden çalışıyor ve Birleşik Krallık’ın ilk kadın başbakanı Margaret Thatcher’den sonra “Yeni Demir Leydi” olarak anılıyor.

Christine Lagarde (1956 – )
2011 yılından bu yana IMF yani Uluslararası Para Fonu’nun başkanlığını yapıyor. Bu pozisyonu üstlenen ilk kadın o. Aynı zamanda başarılı bir Fransız avukat ve politikacı. 2012’de Fransız hükümeti tarafından verilen en üst nişan olan “Legion d’honneur’da Officier”ı aldı. Ekonomiye ve siyasete hakimiyetiyle biliniyor.
Alexandria Ocasio-Cortez (1989 – )
Amerikan siyasetinin parlayan isimlerinden biri. Temsilciler Meclisi’ne girmeyi başaran en genç milletvekili. Twitter’daki insancıl mesajlarıyla dikkat çekiyor. Meksika sınırına yapılacak duvara karşı ve yaklaşımlarıyla Trump karşıtı bir politika sergiliyor. Ona geleceğin Amerikan başkanı gözüyle bakılıyor.

Susan Wojcicki (1968 – )
Yarı Polonyalı yarı Amerikalı teknoloji uzmanı ve 2011’den beri YouTube’un CEO’su. Ayrıca kendisi Google’ın hayata geçmesinde de etkili isimlerden biri ve Google’ın ilk pazarlama müdürü (1999). Vizyonu ve yeteneği sayesinde milyarlarca insana ulaşan bir medyanın en etkili isimlerinden biri.

Meghan Markle (1981 – )
2018’den beri Sussex Düşesi ve İngiltere Prensi Harry’nin eşi. Aslında kraliyet ailesinin mensubu olmadan önce oyunculuk yapıyordu. (20’den fazla filmde rol aldı.) Son derece sade, içten, eğlenceli, halktan biri gibi hareket etmeyi seven bir kadın olduğu için İngiltere’nin en farklı düşeslerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu yönüyle Prenses Diana’yı hatırlatıyor.

Madonna (1958 – )
İtalyan asıllı Amerikalı şarkıcı, aktris, dansçı, prodüktör ve stil ikonu. Madonna’nın gücü, onu tanımayan kimsenin olmamasından geliyor. 80’lerde bambaşka ve güçlü bir kadın imajı yarattı ve müziğiyle, tarzıyla, markalarıyla kitleleri peşinden sürükledi. Hala yaşayan en efsanevi pop yıldızı denince akla ilk o geliyor.
Kim Kardashian (1980 – )
İster sevelim ister sevmeyelim Kim Kardashian’ın bir iş kadını, bir moda ikonu, bir sosyal medya fenomeni olarak gücünü yadsıyamayız. Amerikalı ünlü medya kişiliği Kim Kardashian’ın her yaptığı olay oluyor, taklit ediliyor. Kendi tarzındaki kadın güzelliğini tüm dünyaya kabul ettirdi. Markaları yok satıyor ve internetin en çok hit alan ismi hala o.
Bu arada şunu da eklemeden geçmek istemem: Dünyayı yöneten bir kadın, kendi hayatını da çok güzel yönetir tabii. Hiçbir kötü sürprize yer vermemek, özgürce hareket edebilmek ve konforunu hiç kaybetmemek için elinden geleni yapar. Bunun için bu kadın çoook büyük ihtimalle Kotex kullanır. Ve herkes bilir ki #isterseyapar!

Comments
0 comments