2018 Yaz Renkleri

2018 ilkbahar/ yaz sezonunda moda dünyasında birbirinden güzel renkler ön plana çıkıyor. Pantone’nin açıkladığı Moda Renk Raporu’unda ve podyumlarda genel olarak renk trendleri iki gruba ayrılabilir: Canlı renklere düşkün olanlar için yoğun bir renk paleti, diğer tarafta ise romantik kıyafetler için açık pastel tonları. Ancak ilkbahar/ yaz 2018 sezonunu bu kadar benzersiz kılan şey, renklerin tarz olarak ve kullanım açısından oldukça çeşitlilik göstermesi oldu. Cherry tomato kırmızısı, lime punch sarı, şeftali pembesi ve leylak rengi gibi çok kadınsı nüansların yanı sıra; arcadia mavisi, chili oil, emperador, baby blue gibi retro tarz tonları da içinde barındırıyor.

Arcadia

2018 yazının renk trendlerinden biri olan turkuazdaki bu yeşilimsi etkiyi görmek heyecan verici. Bu renk seçeneğiyle tropik bir okyanus gibi serin ama dinamik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Nil yeşili

Bahar için en uygun renk tonu nil yeşili. Baharın getirdiği yenilenmeyi temsil eden bu doğal renkle basit ama yumuşak görünümlü bir stil elde edebilirsiniz. Podyumlarda basit kıyafet silüetlerine bile taze bir dokunuş kazandıran bu rengi mutlaka denemelisiniz.

Cherry tomato

Bu sezonun parlak ve çarpıcı kırmızısı… İlkbahar/ yaz 2018 renk trendlerinin arasında cherry tomato, sıcak ve parlak görünümüyle en sıradan modeli bile göz alıcı hale getirebilir.  Lime punch

Hem New York hem de Londra moda haftasında tasarımcıların gözde rengi olan neon sarı ve yeşil karışımı bu renk oldukça parlak ve göz alıcı duruyor.

Blooming dahlia

Şeftali pembeliğindeki bu zarif renkle ince, havadar ve sıcak bir görünüme kavuşursunuz. Klasik pembe tonlarından sıkılanlar için mükemmel bir alternatif olan bu tonla tiril tiril yazlık elbiseler tercih edebilirsiniz.

Lavender

İster leylak, ister lavanta olsun bu sezon podyumlarda gerçek bir lavanta patlaması gördük. Neredeyse her tasarımcı koleksiyonunda takımlar, payetli elbiseler, üstler ve etekler için bu rengi sıklıkla kullandı. Kimi modellerde daha pastel kullanılırken, kimi modellerde daha koyu hali tercih edildi ancak her şekilde de sezonun en çok tercih edilen baskın renklerinden biri oldu.

Chili oil

Derin, baştan çıkarıcı kırmızımsı bir kahverengidir. Egzotik bir sıcaklığı olan ve toprak rengi ile kırmızı sevenlerin çok sevdiği mükemmel karışımdır.

Little boy blue

Mavinin bu soluk tonuyla gün boyu hava ve ışık kadar büyüleyici bir görünüm elde edebilirsiniz. Podyumlarda ve vitrinlerde bu yumuşak maviyi görmek ruhun sakinleşmesine yardımcı oldu.

Emperador

Gerçek çikolata kahverengi, zengin ve davetkar görünen nötr bir ifadeye sahip olan bu sıcak, lezzetli renk karşı konulmaz bir ton ve bu mevsim trend olan diğer  sarı ve pembe gibi daha parlak tonlarla çok iyi eşleşiyor. Kahverengiden asla vazgeçemeyenler için ideal bir tercih.

Ultra violet

Pantone’nin 2018 yılının rengi olarak ilan ettiği bu havalı mor ton, dikkat çekmek isteyen, baharın ve rengin yarattığı  dinlendirici etkinin tadını çıkartan herkes için mükemmel, güçlü ve yaratıcı bir etki oluşturuyor.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir