Buzla aranızdaki buzları eritin!

Buzun tek işlevinin yazları serinletmek ya da kokteyllere ferahlık vermek olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Buzlar aslında soğuk şifa küpleri. (Yeri geldi mi ilk yardımda da kullanıldıkları malum.) Yüzde buz gezdirmenin cildi gerdiği bir gerçek. Ama bundan fazlası var. Buz başlı başına bir güzellik iksiri!

Buzun cilde faydaları

1- Sabah uyanınca ve gece yatmadan önce cildinizde buz küpleri gezdirmek, hem cildi canlandırır hem de kan dolaşımını hızlandırır. Özellikle deliksiz bir uyku için birebirdir.

2- Makyaj yapmadan önce yüzünüze buz küpüyle masaj yaparsanız, doğal bir tonikle gözeneklerinizi küçültmüş olursunuz. Böylece fondöten daha pürüzsüz görünür.

3- Vücudunuzda ağrıyan bir bölgeniz varsa, bir poşete buz doldurun ve o bölgenin üstüne koyun. Böylece ağrı 20 dakika içinde uyuşacaktır.

buz-ve-cilde-faydalari

4- Vücudunuza buzla soğuk kompres yapmak kan dolaşımını hızlandırır. Bu da ödemin önüne geçmek demektir. (İki günde bir, 1 saat arayla, 8 dakika kadar yapılabilir.)

5- Baş ve diş ağrılarında, bir poşete buz döküp, bir bezle sararak ağrıyan yerin üstüne koyun. Buz, o bölgeyi uyuşturarak ağrıyı dindirecektir.

6- Buzu düzenli olarak yüzünüze uygulamak, kırışıklıkları ve böylece yaşlanmayı geciktirir. Kuzey ülkelerindeki insanların ciltleri bu yüzden sağlıklı ve diridir.

buz-faydalari

8- Şapkanızı, içine bir miktar buz koyup takarsanız; saç kökleri canlanır ve saçınız daha gür ve sağlıklı görünür.

9- Buz kalıbına rendelenmiş salatalık ve limon suyu döküp dondurun ve donan küpleri gözünüzün altına dairesel hareketlerle sürün. Bu yöntem göz altı morluklarından ve şişliklerinden kurtulmanızı sağlar. Uykusuz gecelerin sabahı kabus olmaktan çıkar.

10- Buz kalıbına gül suyu döküp, dondurur ve gözlerinizin çevresine uygularsanız canlı bakışlarınız olur.
Dikkat: Buzu buz dolabından çıkardığınız gibi kullanmayın. Biraz bekletin. Aksi takdirde damar çatlamasına neden olabilir.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir