Bu Tatlıda Kiraz ve Krema Bir Arada!

Günün leziz tatlısı, mevsim meyvesi kiraz ve pastaların vazgeçilmesi krema ikilisinden geliyor: Kirazlı kremalı pasta. Yaza girmemize çok az kaldı, fitlik yarışı başladı. Ama tatlı yemeden de olmaz. Hem serinlemek hem de tatlı krizine son vermek için çok iyi bir fikrim var. Neden kirazlı kremalı pasta yapmıyoruz? Hem hafif hem kiraz gibi bir lezzete sahip. Üstelik hazırlaması da çok kolay. Bence biz bu kaçamağı hak ediyoruz. Hadi çırpalım!

Malzemeler

1 kilo kiraz

1 paket pötibör bisküvi

100 gr margarin

3 paket krema

5 paket sertleştirici

2 paket ekşi krema

Çeyrek bardak şeker

Yapılışı

Bisküvileri robotta çırp ve bir tencerede erittiğin margarinle karıştır. Hamurumsu karışımı bir tepsiye yay. Daha sonra krema ve sertleştiriciyi bir kapta, ekşi krema ve şekeri de başka bir kapta mikserle iyice çırp. Hamurumsu karışımın üstüne ilk önce krema ve sertleştiriciyi sıva. Sonra da kirazları diz ve kirazların üstüne de ekşi krema ve şekeri sıva. (Kirazların çekirdeklerini çıkarmayı unutma.) Pastanı buzdolabına at. 1 gün beklettikten sonra servis et. İstersen üstüne tatlı sos da dökebilirsin.

Tatlı sos için de; kirazları, çekirdeklerini çıkardıktan sonra, blender’dan geçir. Üstüne 1 çay kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı toz şeker ekle. Bu karışımı bir tencerede kıvamlı hale gelene kadar pişir. Soğuduktan sonra da pastanın üstüne dök.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir