Lavanta Yağının 8 Faydası

Lavanta hoş kokulu bir bitki olduğu için çok eski zamanlardan beri çeşitli şekillerde kullanılageldi. Çayı içildi, mumu ve tütsüsü yapıldı, aromatik yağ olarak kozmetikte, alternatif tıpta ona başvuruldu. Lavanta, Latince lavare yani yıkamak kökünden geliyor. Bu bitkinin yağı damıtmak suretliyle elde ediliyor. Verimli ve şifalı olduğu için kadınların evdeki en büyük yardımcılarından biri olarak biliniyor. Peki, aktarlarda rahatlıkla bulabileceğin lavanta yağının faydaları neler? Bu mineral ve vitamin bakımından zengin olan yağı evde ne şekilde kullanabilirsin? Hadi, bir göz atalım.

1- Canlandırıcı aroması sayesinde zihinsel yorgunluğa ve strese iyi gelir. Koklaman bile yeterlidir.

2- Migreni ve baş ağrısını yatıştırır. Bunun için şakaklarına uygulayabileceğin gibi suyla seyreltip oda parfümü olarak da kullanabilirsin.

3- Uykuya dalmanı kolaylaştırır. Uyku gözlüğüne ya da yastığına 1 – 2 damla damlatabilirsin.

4- Eklem ve kas ağrılarını hafifletir. Masaj yaparak uygulayabilirsin.

5- Banyo suyuna eklediğinde rahatlatıcı etkisiyle dinlendirir, depresif ruh haline iyi gelir.

6- Böcek sokmasına ve sinek ısırığına iyi gelir. Bir parça pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye uygulayabilirsin.

7- Saç ve saç derisini besler. Saç dökülmesine karşı etkilidir. Şampuanına damlatabilirsin.

8- Soğuk algınlığı ve öksürüğü hafifletebilir. Buharını soluyarak kullanabilirsin.

Written by Pepapp

Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Comments

0 comments