2018 İlkbahar/ Yaz Aksesuar Modası

Kusursuz ve şık bir görünümün sırrı detaylarda saklıdır. Modada detay denince, akla ilk gelen şey aksesuardır. Tek başına giysiler çok fazla etkili olamazlar ancak aksesuarlarla doğru şekilde desteklenen bir stil kusursuz görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca tarzınızı, herkesten biraz daha fazla öne çıkarmak isterseniz aksesuar detaylarıyla stilinizi oluşturabilir ve tarzlarınızı konuşturabilirsiniz. Her sezon giyim trendleri değiştiği gibi, aksesuar trendlerinde de öne çıkan parçalar değişmektedir.

2018 aksesuar trendleri gelirsek oldukça iddialı ayakkabılar, çantalar, küpeler, kolyeler, şapkalar ve güneş gözlükleri olarak sıralayabiliriz. İşte 2018 ilkbahar/yaz sezonunun birbirinden çarpıcı aksesuar trendleri!

Bel çantaları

2018 yaz sezonunda, pratik ve spor aksesuar trendlerinin başında bel çantası var. Bir zamanların “free bag”leri, şimdi çok daha modern ve tarz bir şekilde ortaya çıktı. Bu yazın en iddialı aksesuarının yeni versiyonlarına dolabınızda yer açmayı unutmayın.

XS çantalar

Geçtiğimiz sezonlardaki iri çantaların yerini bu sezon ekstra küçük çantalar alıyor. Bazılarının sadece bir el büyüklüğü kadar olduğu görülen çantaları kullanmak ise oldukça pratik. XS çantalar, ikili çanta kullanma trendini de yanında getirdi. Yalnızca birkaç parça eşyanızı koyabileceğiniz bu çantaları, kıyafetlerinizle kombinleyerek  istediğiniz tarzı yaratmanız mümkün.

Ayakkabılarda evrim!

Podyumlarda ön plana çıkan diğer bir detay da farklı stillerdeki ayakkabılar. Ayakkabıların adeta evrim geçirerek karşımıza çıkması, ilkbahar/yaz sezonunun farklılıklarla dolu olacağının göstergesi oluyor.

Kemerli stiller

Bu sezon, bel kıvrımlarınızı göstermenin tam zamanı! Bol elbiselerin ve dar elbiselerin bel kısmına bağlanan kemer veya bağcıklarla hatlarınızı ortaya çıkarmaktan çekinmeyin! Kemer aksesuarlı kombinleri, bu sezon sıklıkla görmeye hazır olun.

Ucu açık çorap modası

Parmak uçları ve ön kısımları açık olan bu çoraplar; yaz ayakkabıları, sandaletler ile kullanıldığında çok hoş bir görünüm sağlıyor. Desenli, çizgili, yazılı modelleri ile bu sezon çok ilgi çekici bir aksesuar olacağa benziyor. Ayrıca renkli kullanım için de güzel bir seçenek olacaktır.

Kolye, eşarp veya fular bir arada!

Çok romantik ve dişil bir görünüm sağlayan bu aksesuar birleşimi, ihtişamlı bir stil oluşturmanızı sağlayacak. İnce kolye ile eşarp/ fuları eşleştirerek, güzel bir stil oluşturabilirsiniz. Tesettürlü kadınlar da bunu deneyebilir. Renk olarak siyah ve açık renkleri kullanabilirsiniz.

Uzun uzun kolyeler

Geçtiğimiz sezonun tasma kolye trendi, yerini uzun kolyelere bırakıyor. Gucci’nin spor şıklığına ayrı bir hava katan, farklı stillere de kolayca adapte edilebilen upuzun kolyeleri; 2018 yaz sezonunda mutlaka deneyin.

Tek küpe

2018 yaz sezonunda, aksesuar trendleri, küpeleri çift takmaya son veriyor ve tek küpe trendi sokaklara geri dönüyor. Sadece bir kulağınıza takacağınız büyük bir küpeyle stilinizde farklılık sağlayabilirsiniz.

Uzun eldivenler

Audrey Hepburn’un hayatımıza soktuğu uzun eldivenleri kullanmanın şimdi tam zamanı! Hem gece kıyafetlerinizde hem de günlük stilinizde kullanabileceğiniz eldivenler, bu sezonun en şık aksesuar trendlerinden biri oldu.

Güneş gözlükleri

Gözlükler, bu sezon küçük, dar çerçeveli stillerde podyumdaydı. Keskin bir bakış açısı yaratan bu modellere, kedi gözü görünümlü güneş gözlüğü modelleri de denmektedir. Bu yeni trend gözlük modelini, stilinizle eşleştirdiğinizde ortaya çok iyi sonuçlar çıkarabilirsiniz.

Şapka

2018 ilkbahar/yaz aksesuar modelleri içerisinde, oldukça şaşırtıcı ve çılgınca eğilimler mevcut. Şapka meraklıları için, farklı farklı birçok seçenek bulacakları bir sezon diyebiliriz. Hasır şapkalar bu sezon çok fazla tercih edilecek. Hasır şapkaların kendi içinde birçok rengi ve modeli mevcut. Bunun yanında, tam yuvarlak ve ince görünümlü stili olan bot şapkalar da havalı ve zarif bir görünüm için iyi bir seçenek. Perspektif şapka modelleri ise değişik bir tarz arayanlar için tasarlanan şapka modelleri. Bu şapka modeli, 2018 şapka trendleri içinde, en yaratıcı ve göz alıcı görünüme sahip.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir