2020 İle Birlikte Yeni Bir 10 Yıla Girerken Hatırlaman Gereken 10 Şey

Dünyalılar olarak bir 10 yılı geride bırakıyor ve 2020’ye doğru yelken açıyoruz. 2020 ile beraber yeni bir 10 yılın içine gireceğiz. Bu arada geride bıraktığımız 10 yılda neler oldu, neler olmadı herkes kendince bir hesaplaşma yapıyor ve 2020’ye en tazelenmiş, en motive şekilde girmeyi hedefliyor. Sen de, eminim ki bu 10 yılda hayatını etkileyecek pek çok şey yaşadın. Bunlardan bazıları sana çok iyi geldi, bazıları seni çok üzdü. Belki de değişmesini istediğin şeyler bir türlü değişmedi. Ya da belki de sen çok yol katettin ve olmak istediğin kişiye dönüştün ya da hayallerin konusunda önemli adımlar attın. Hayatın sana her zaman şefkatli ve öğretici yaklaşması benim en büyük dileğim. Bu yüzden 2020’ye girerken sana kendinle ilgili bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum. Bu yazı yüksek oranda motivasyon içeriyor, şimdiden uyarayım. 🙂

1- Sağlıklı bir yaşam, bir 10 yılı daha en az hasarla atlatman için çok önemli. Yeterli uyu, sağlıklı beslen, spor yap ve günde 3 litre su iç.

2- Başarmak istediklerini tekrar hatırla. Onları gerçekleştirmek için kontrolü eline al ama gerektiğinde yardım istemekten de çekinme.

3- Kırgınlıkları, öfkeleri, kinleri geride bırakmanın vakti geldi. Bunlar sadece yüklerdir. Affetmek ve yoluna devam etmek seni hafifletir.

4- Sana geçtiğimiz 10 yılda hiçbir katkısı olmayan her şeyi, yükselen bir balondan ağırlıkları atarmış gibi atmaya hazır mısın?

5- Eğer şimdiye kadar bir hedefin yoksa da artık oluşturma vakti geldi. Hedefin ne olursa olsun, böylece enerjini boşa harcamamış olacaksın.

6- Bahanelerini kağıtlara yaz ve mum alevinde yak. Mesela olmaz zaten, param yok, kimse beni sevmiyor, yorgunum bunlardan bazıları olabilir.

7- Her sabah uyandığında kendine “iyiyim, hazırım, başarabilirim” demek için bir 10 yıl daha mı bekleyeceksin?

8- Yeni yerler keşfetme, yeni tatlar deneme, yeni insanlarla tanışma, ruhunu besleme, bedenini güçlendirme fırsatları 2020’de seni bekliyor.

9- Artık kendini sevmek, önemsemek ve kendine biraz daha fazla zaman ayırmak için 10 yıldan daha iyi bir zaman mı var?

10- Senin bir ışığın var ve parlamanın zamanı geldi. 2020’de beğenilme, kabul edilme, onaylanma kaygısı olmadan; ışığını yansıt ve aslında çok kısa olan bu hayatın tadını çıkar.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir