Hızlı Kilo Verdiren 5 Spor

Sporun her türlüsü bölgesel olarak vücudumuzu forma sokar. Zaten amaç kilo vermek olsun olmasın herkes spor yapmalı. Daha güçlü bir beden, daha güçlü bir kalp için. Yıllara meydan okumak, hastalıklardan korunmak, dayanıklı olmak için. Ama amaç özellikle kilo vermekse, kısa sürede çok fazla kalori yakmamızı sağlayan sporlar mevcut. Üstelik bu sporları kendi başımıza kolayca uygulayabiliriz. Tabii bu arada bol su tüketmeli ve iyi bir diyet programı da uygulamalıyız. Sporu bir yaşam biçimi haline getirmeni umuyor ve seninle kalorileri insafsızca harcayan 5 sporu paylaşıyorum. Spor taytları çekildiyse başlıyoruz! Gün fit olma günü!

İp atlamak: Gün içinde 20 dakika ip atlayarak 200 kalori yakabilirsin. Kollarının ve bacaklarının güçlenmesi de cabası.

Yüzmek: Yüzerek vücudunun tüm kaslarını hareket ettirmen mümkün. Ayrıca 1 saat yüzmek yaklaşık 500 kalori yakmak anlamına geliyor.

Bisiklete binmek: Hem çevreyle dost hem keyifli hem de etkili bir egzersiz. 1 saat bisiklet sürerek 400 kalori yakman mümkün.

Aerobik: Evde kendi kendine 1 saat aerobik yaparak yaklaşık 600 kalori yakabilirsin. Dans etmek de etkili bir yöntem.

Tempolu yürümek: Tempolu yürürsen metabolizman hızlanır, vücudun sıkılaşır. 1 saat yürümek demek, 450 kalori yakmak demek.

Bonus: Boşuna asansöre bineceğine merdiven çık demiyoruz. Çünkü merdivenleri 15 dakika boyunca koşarak çıktığında 200 kalori yakıyorsun.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir