Evdeki Gereksiz Eşyalardan Kurtulalım, Rahatlayalım!

Madem bu dönemde evdeyiz o halde evde bazı değişiklikler yapabiliriz. Mesela uzun zamandır orada öylece duran ve aslında fark etmesek de gereksiz yer kaplayan, bize yük olan şeylerden kurtulabiliriz. Bahar biraz da yenilik ve tazelik demektir çünkü. Hem vaktimiz de çok. O hiç bakmak istemediğimiz dolapları açabilir, o hep ertelediğimiz çekmeceleri boşaltabilir, o pek de bulaşmak istemediğimiz elbise yığınlarını elden geçirebiliriz. Sadelik eşittir mutluluk, düzen eşittir ferahlık değil midir? Corona günleri bize biraz da bunu göstermedi mi? Hadi, temiz bir başlangıç yapalım ve gereksiz eşyaları eleyelim.

1- Yemek siparişlerinde gelen plastikler, kısa ömürlü tek kullanımlık soslar atılmayı bekliyorlar. Bundan sonra çevreyle dost siparişler vermeyi unutma.

2- Son kullanma tarihi dolan her şey doğruca çöpe. Bunun için buzdolabını, mutfak dolaplarını hatta banyodaki ürünleri tek tek gözden geçir.

3- Çalışma masasının çekmeceleri her zaman gereksiz şeylerle, bir yığın kağıtla doludur. Bunları atmanın zamanı geldi.

4- Eminim aldığın halde hiç giymediğin, artık küçük gelen, tarzını yansıtmayan bir dolu kıyafet vardır. Bunları da ayırıyoruz.

5- Artık kullanım ömrünü doldurmuş makyaj malzemeleri, cilt bakım ürünleri, güneş kremleri, ilaçlar da çöp kutusunu boyluyor.

Burası önemli: Elindeki şeyleri bağışlayabileceğini, ihtiyacı olanlara verebileceğini unutma. Ayrıca bazı ürünlerin kendilerine özel çöplere atılması gerekir. Mesela piller gibi. Bir de geri dönüştürülebilecek her şeyi geri dönüşüm kutularına atmalısın.

Bazı şeyleri de elden geçirerek yenileyebilir, yaratıcılığını kullanarak değerlendirebilirsin. Bunu da unutma.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir