Euro Yükselmişken Tatil için Uygun Kaçış Noktaları

Euro bu kadar artınca, gönül gezmek de isteyince; euro’nun pek uğramadığı, alternatif tatil rotalarını senin için derledim topladım ve işte karşındaym!

Belgrad

Öncelikli tercih nedeni, diğer pek çok şehre göre çok daha ucuz olması. Bunu at cebe. Bir diğer neden vize gerektirmemesi. Ne vize randevusu, ne masrafı, ne sırası… bunların hiçbiri yok. Cep doldu bile. 🙂 Üstüne üstlük Nikola Tesla’nın müzesi desen burada, buram buram Osmanlı kokan Belgrad Kalesi burada, hayran kalacağın mimarisi ile bir dolu kilise vs hepsi burada. Yurt dışı gezilerinde kültür-sanat yerine, yeme-içme ilgini çekiyor ise bu konuda da Belgrad gayet tatmin edici bir keyif sunmaktadır. Çok uygun fiyatlara çok güzel yemekler yiyip ve içkiler içip, gece hayatının da tadını doyasıya çıkarabilirsin. Tatil hikayelerine nicelerini eklemen için şahane bir yer. Belgrad’da olan Belgrad’da kalır !

Prag

Çekya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Prag, Orta Avrupa’nın en cazip ve romantik şehri. Kendisi, euro’nun kullanılmaması nedeniyle büyük ilgi görmekte. Eski Şehir etrafı onun tam ortasından geçen Vltava Nehri ve çevresi mutluluğun merkezi gibidir. Dans eden kadın ve erkek figüründen esinlenerek tasarlanmış Dancing House’u görmeyi ise unutma. Bununla birlikte her sokağında hikaye olan bu şehir, her göreni de büyülemektedir.

Saraybosna

Vizesiz gidebileceğiniz bir başka şehir ise Saraybosna’dır. Bosna Hersek’in en büyük şehri olan Saraybosna, kültürel bir seyahat isteyenler için oldukça tatmin edicidir. Yeme-içme konusunda da memnun kalacağınız bu şehirde, Türk-Osmanlı dönemine dair birçok tarihi eseri görme fırsatı da bulabilirsin.

Minsk

Sovyetler Birliği’nden ayrılmış olan bu şehir, Beyaz Rusya’nın kapılarını size aralamaktadır. Dev binalar ve heybetli meydanlardan oluşan bu şehir, bir yandan Avrupai havası bir yandan da kendine özgü ruhu ile size farklı bir tatil deneyimi sunmakta.

Bükreş

Yükselen yıldız Bükreş, Eski Şehir bölgesinin güzelliği ile ruhunu okşarken, gece hayatının canlılığı ile tatilden beklenen aksiyonu da sağlamaktadır. Erişim konusunda metro ağının genişliği ise tam turist kafasına uygun olup, kısa zaman içerisinde birçok yeri görme fırsatı yaratmakta.

Budapeşte

Tuna nehrinin iki yakasındaki Buda ve Peşte’nin birleşmesi ile oluşmuş harika bir şehir. Macaristan’ın başkenti olan bu şehirde eğlence desen eğlence, kültürel gezi desen kültürel dokusu şahane, böyle olunca da tabii ki listede yer almalıdır.

Kiev

Ve Kiev… Ukrayna’nın başkenti olan bu şehir hem vize istemiyor hem euro kullanmıyor, daha ne olsun değil mi? En güzel zamanı bahar ayları, yani şimdi tam zamanı diyebiliriz. Çok leziz bir mutfağı olan Kiev, mükellef yemekleri oldukça uygun fiyatlara yemenin adresi.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir