Sonbaharda Yapabileceğin 10 Keyifli Aktivite Önerisi

Yaz çoktan bitti, hava erken kararıyor, soğuklar yavaş yavaş yaklaşıyor. Sonbahar kendisini depresyon hırkası, polar battaniyelerin dolaplardan çıkması, haşlanmış mısırın yerini kestanenin alması, etrafı kurumuş yaprakların sarmasıyla gösterdi bile. Sonbahara bu çerçeveden bakarsak her şey hüzünlü. Ama öte yandan bu mevsim bir o kadar da güzel. Çünkü sararan yapraklar seyirlik ve fotoğraflık bir manzara yaratıyor. Sonra hava tertemiz, tam yürüyüş yapmalık. Kalabalıklar evlerine çekilmiş, sokaklar bize ait. Sıcak içeceklerin tadını daha bir çıkarabiliyoruz. Sıcak banyonun da öyle. Bol bol mandalina yiyebiliyoruz. Hem kışlık giysiler de yazlıklardan daha güzel. Şapkalar, kabanlar, çizmeler… Yeni bir mevsim yeni başlangıçlar demek. Doğa kendini sonbahar ve kış boyunca hazırlayacak. Aynısını biz de yapabiliriz pekala. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, bol su ve egzersizle. Bir yandan dinlenip yenilenirken bir yandan da yapabileceğimiz bir sürü keyifli aktivite var. Hatta sana en az 10 tanesini sayabilirim:

1- Havada çimdikleyen bir soğuk var ve canın sıcacık bir şeyler içmek istiyor. İç ki, için ısınsın. Sonbahar en keyifli çayların, kahvelerin içildiği mevsim. Sıcak kupayı iki elinle tutup, çayın ya da kahvenin kokusunu burnuna çekmek gibisi yok. Hem böylece bir yandan ellerin de ısınır.

2- Sonbaharın en keyifli aktivitelerinden birisi de sinemaya gitmek şüphesiz. Zaten en iyi filmler de salonları doldurmak için bu mevsimi bekliyor. Hazır dışarısı soğukken, patlamış mısırını ve içeceğini de alıp, beyazperdenin büyüsüne kapılabilirsin.

3- Eğer kendinle ilgileneceksen, evde olmak hiç de fena bir seçenek değil aslında. Kişisel bakım için bundan daha iyi bir mevsim yok. Detoks sularıyla toksinler atılır, saçlara maskeler yapılır, peeling’ler, el ve ayak bakımı, yoga ve pilates derken günün sonunda Kleopatra gibi hissedilir.

4- Sonbahar yeni bir şeyler öğrenmek, yeni tatlar denemek ve yeni insanlarla tanışmak için idealdir. Bunun için de, bu dönemde başlayan kurslara yazılabilirsin. Böylece en güzel pastaları sen yapar, en tatlı şarapları sen tadar, en kafa arkadaşları sen edinirsin.

5- Sonbahar geldi, dizi sezonu açıldı. TV dizileri ve dijital medya dizileri seni bekliyor. Tek yapman gereken pijamalarını giymek, battaniyeyi üstüne çekmek, çekirdeğini, meyveni yamacına koymak. Kumandan da varsa güç sende.

6- Sonbaharla birlikte konser sezonu da başladı. Üstelik deri montları özgürce ve pişmeden giyebileceğin için de çok şanslısın. Deri montsuz bir konser düşünemiyorum çünkü. Müzik sayesinde stresini, hüznünü atarsın; dans eder, rahatlarsın.

7- Kimsenin tatilde olmadığı, okulların açık, işlerin hareketli olduğu bir mevsim sonbahar. Dolayısıyla arkadaşların da müsait olacaklardır. İş çıkışı buluşmaları, hafta sonu kaçamakları, özel planlar, kısa geziler, lezzetli yemekler sizi bekliyor.

8- Sonbahara has birtakım hobiler var. Mesela ışık çok elverişli olduğu için fotoğraf çekmeye çıkabilir ya da o hep beklettiğin kitabı yazmaya başlayabilirsin. Doğada yürüyüş yapabilir, kendini değişik makyaj tekniklerine verebilir, derdini kanaviçeyle anlatabilirsin.

9- Eğer maceracı biriysen, sonbaharın rüzgarından faydalanabilir ve uçurtma sörfü ya da rüzgar sörfü yapabilirsin. Sonra özellikle bu mevsimde -daha serin oldukları için- gidilecek şehirler ve ülkeler var. Mesela Türkiye’nin doğusu ya da Kyoto, Budapeşte, Kahire, Amsterdam gibi…

10- Winter is coming. Dur, hemen gözün korkmasın. Yani kışa hazırlık yapmak da gayet keyifli olabilir. Kazak, patik örebilir; reçel, turşu yapabilirsin. Kurumuş yapraklar ve kozalaklardan ev süsleri yapabilir (yılbaşına hazır olsunlar); domates çorbası için domates, elmalı pasta için elma kurutabilirsin. Cildini kışa hazırlamak da bir seçenek olabilir.

Ve bonus: Bu mevsim kendinle baş başa kalmak, sessiz bir ortamda kendini dinlemek için de birebir. O zaman gelsin meditasyon saatleri, gelsin “om”lar…


Üniversite öğrencilerine özel, başta P&G olmak üzere birçok markadan cazip fırsatlar ve avantajlar sunan mobil uygulama Banabak’ın da sana keyifli bir önerisi var: 15 Kasım – 15 Aralık tarihleri arasında, ŞOK marketlerden yapacağın 25 TL ve üzeri Gillette, Venus, Oral B, Ipana, H&S ve Pantene alışverişine; 1 sinema bileti hediye! Bunun için yapman gereken Banabak’ı telefonuna indirmek ve kayıt olmak. Böylece hem kişisel bakım hem de sinema keyfi yapabilirsin. Sonbaharın tadını da doya doya çıkarmış olursun!

Banabak sana; her alışveriş yaptığında fişlerini uygulama üzerinden tarayıp, yükleyerek BAKS biriktirme ve biriktirdiğin BAKS’larla da ödüller kazanma fırsatı sunuyor.

Bana baks, bu fırsat kaçmaz: Buraya tıkla, hemen indir!

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir