Şüphesiz ki Corona döneminde biricik yoldaşımız kitaplar oldu. Yoksa o uzun saatler, o koca koca aylar nasıl geçerdi. Birçoğumuz belki de bu dönemde hiç okumadığı kadar kitap okudu. Birçoğumuz da zaten var olan okuma alışkanlığını yeni kitaplarla taçlandırdı. Neticede kitaplar, bir süre sonra sıkıcılaşmaya başlayan sosyal medyanın yerini aldı. Geçmek bilmeyen günlerin, gecelerin ilacı oldu. Bu yoldaşlık görevini sürdürmeye devam ediyor. Kitaplar sayesinde oturduğumuz yerden başka evlere, başka ülkelere, başka gezegenlere hatta başka zamanlara yolculuk yapıyoruz. Kitaplar sayesinde sakin kalmayı başarıyor, stresimizi atıyoruz. Kitaplar ile hem kendimize hem de pandemi sonrası geleceğimize yatırım yapıyoruz. Ben de sana bu dönemde keyifle okuyabileceğin ve çok iyi geleceğine inandığım birkaç kitap önermek istiyorum. Umarım bu kitaplar bana kattıkları gibi sana da çok şey katar.
Albert Camus – Veba: Ünlü Fransız düşünür ve yazar Albert Camus, bu kitabında Oran kentinde peyda olan vebayı ve bu vebanın gündelik yaşamı nasıl etkilediğini anlatıyor. Bunu yaparken de yarattığı güçlü karakterlerden destek alıyor. Kitabın günümüzle örtüşmesi dikkatini çekecek.
Anne Frank – Anne Frank’ın Hatıra Defteri: Anne Frank, II. Dünya Savaşı sırasında Hitler’in zulmünden kaçarak sığınakta yaklaşık 3 yıl yaşamak zorunda olan bir genç kızdı. Bu kitabı, daha doğrusu günlüğü de o dönemde yazdı. Kitapta sokağa adım atması bile mümkün olmayan, gençlik enerjisiyle dolu bir kızın hikayesini okuyoruz.
Ursula K. Le Guin -Mülksüzler: Bilim kurgu ve fantastik edebiyatın en önemli isimlerinden biri olan Ursula K. Le Guin, bu kitapta ütopik bir dünya yaratmış. Daha doğrusu 2 dünya yaratmış. Bunlardan biri anarşistlerin dünyası Anarres, diğeri de kapitalistlerin ve devletçilerin dünyası Urras. Gerisi kitapta seni bekliyor.
Stephen King – Doktor Uyku: Türü korku ve gerilim olsa da Amerikan edebiyatının en sürükleyici romanlarına imza atar Stephen King. Bu kitap da aslında meşhur The Shining romanının devamı. Dan’in yetişkinliğine tanık oluyoruz. Kitabın yakın zamanda çekilmiş bir de filmi var.
İhsan Oktay Anar – Puslu Kıtalar Atlası: Bu seferki kitap Türk edebiyatından. Kitap Osmanlı döneminde geçiyor ama biraz fantastik. Dili hem akıcı hem de eski dilde sözcükler var. Aslında Uzun Mehmet Efendi’nin rüyalarını okuyoruz diyebiriz. Kitap bu gizemli yönleriyle seni içine çekecek ve astral bir yolculuğa çıkaracak.
At this moment I am going away to do my breakfast, afterward having my breakfast coming yet again to read more news.