1- Eğer evinin yerleri tahtayla kaplıysa, ışıldaması için temizleme suyuna biraz sirke kat. Tahtaların daha canlı olduğunu ve kataloglardaki dağ evlerinin zeminleri gibi göründüğünü fark edeceksin.
2- Banyonun duvarlarında küfler oluşmuşsa, bir tutam pamuğu çamaşır suyuna batır ve duvarlara yapıştır. Bir gece böyle beklesinler. Sabah duruladığında küften eser kalmayacak.
3- Küllükleri temizlemek ve yeni alınmış gibi yapmak için, yıkadıktan sonra limon kabuğuyla ovabilirsin.
4- Dantellerin çok daha beyaz görünmesi için, ütülemeden önce kaynamış süte batırabilirsin. Perdelerini de yıkarken, yıkama suyuna 2 yemek kaşığı toz şeker eklersen daha beyaz görünürler.
5- Ütü yüzeyini temizlemek için, ütü masasına tuz döktükten sonra ütüyü en yüksek seviyede aç. Buhar özelliğinin kapalı olduğundan ve içinde su olmadığından emin ol. Sonra da ütüyü tuza sür.
6- Sehpaların üstü çizilir ya da boyaları soyulur. Bunun için yarım bardak sirkeyi yarım bardak zeytinyağıyla karıştır ve bir bezle güzelce sil. Daha pürüzsüz olduğunu göreceksin.
7- Zamanla kararan gümüş çatal, bıçak ve kaşıkları parlatmak için; alüminyum folyoyla kaplanmış ve tuzlu kaynar su dökülmüş bir kabın içinde 30 dakika bekletebilirsin. Ayrıca diş macunu ya da külle ovalamak da işe yarayabilir.
8- Teflon tavayı temizlemek için, henüz soğumadan zeytinyağı ve tuz dökebilir ve bir parça kağıt havlu yardımıyla ovalayabilirsin.
9- Eğer evinde kötü bir koku varsa hemen aktardan Okaliptus yağı al ve suyla incelterek bir fısfısa doldur. Her kötü kokuda bu karışımı sıkabilirsin. Okaliptus yağı aynı zamanda iyi enerji verir.
10- Ahşap doğrama tahtasındaki kötü kokular için, üstüne tuz döküp yarım limonla ovalayabilirsin.
11- Pencereleri bez yerine gazete parçalarıyla silersen küçük ve inatçı lekelerin daha kolay çıktığını görürsün. Yağmur damlaları ve kuş kakaları gibi. 🙂
12- Tost makinesinin içini hiç kullanılmamış bir diş fırçasıyla temizleyebilirsin. Lavabonun deliğini de yine diş fırçası ve karbonat yardımıyla temizleyebilirsin.
13- Birçok mağaza kalitesiz etiket kullanır ve etiketleri soyarken ürünün yüzeyi de soyulur. Yapışmış etiketleri sorun ediyorsan, üstlerine biraz yağ sürerek kolayca çıkartabilirsin. Bir başka yöntem de fön makinesini etikete tutmaktır.
14- Üstüne veya halıya kahve döküldüyse; lekeyi soğuk suyla ıslat, üstüne birkaç damla gliserin dök ve çitile. Şarap lekesinin ilacı da karbonattır. Ama her iki işlemi de leke oluşur oluşmaz uygulamalısın.
15- Soğan doğrarken ellerine sinen soğan kokusundan, ellerini haşlanmış patatesle ovarak kurtulabilirsin. Evdeki balık kokusundan kurtulmanın yolu ise balığı kızartmadan önce süte batırmaktır. Lahana kokusu da tencereye atacağın birkaç ekmek parçasıyla önlenebilir.