Sadece alnının ortasında çıkan o kocaman sivilce nedeniyle dışarı çıkmak ve sosyalleşmek istemediğin can sıkıcı zamanları hatırladın mı? Yalnız olmadığını sanırım söylememe gerek yok. Sivilce, hemen hemen her yaşta görülen en yaygın cilt problemlerinden biri. Beslenme, genetik, stres, çevresel faktörler ve hormonlar gibi çok farklı nedenlerle ortaya çıkabilen sivilce, asla kaderine razı olup ümitsizliğe kapılman gereken bir sorun değil.
Doğru cilt bakımı ürünlerinden oluşan savaş boyalarını kuşanmaya hazırsan başlayalım!
Ergenlikten itibaren hayatımıza tatsız bir giriş yapan sivilce, maalesef tüm hayatımız boyunca peşimizi bırakmıyor. Her streste ve üzüntüde kapıyı çalmadan içeri giriyor, kötü beslendiğimiz, kendimize dikkat etmediğimiz her dönemde hayatımızın baş köşesine arsızca yerleşiyor. Sonra kendimizi bitmek bilmeyen bir sarmal içerisinde buluyoruz. Sivilce stresten mi kaynaklanıyordu? Yoksa sivilce mi stresi doğuruyordu? İşin içinden nasıl çıkacağız? Kafalar karışık.
Aslında işler bu kadar da kompleks değil. Kendine iyi bakarak, yediklerine özen göstererek, hayatında stresi minimize ederek bile sivilceyle mücadele yolculuğunda ciddi bir mesafe alabilirsin. Ancak yolun sonuna varmanı sağlayacak en önemli yöntem cilt temizliği ve cilt bakımı rutini. Bu rutinin içerisindeki olmazsa olmaz basamaklardan biri ise sivilce maskesi uygulaması. Bu yolda cilt tipine uygun sivilce azaltıcı maske çeşitlerini tercih edebilir, doğru maske uygulamasıyla sivilcelerinin kurumasına ya da sivilce izlerinin hafiflemesine yardımcı olabilirsin.
Sivilce nasıl geçer, sivilce maskelerinin olayı nedir? gibi soruların varsa, önemli bilgileri aşağıda derledim. İşte senin için kısa bir rehber:
Sivilce maskesi ne işe yarar?
Şu sivilce olayını kısaca özetleyelim. Akne dediğimiz şey, ciltte bulunan yağ, yani sebum salgılayan kanalların tıkanması, ardından şişmesi, son olarak da bakteriler yüzünden iltihap kapması demek aslında. Derideki yoğun yağ salgısı ve gözeneklerin bu yağ ile tıkanması siyah noktaları oluşturuyor. Siyah noktalar çoğu zaman bakteriler tarafından istila ediliyor ve ciltteki o sevimsiz kırmızı sivilceler oluşuyor. İşte bunların çok kocaman olanları da iz bırakıyor. Bu sevimsiz deneyimin özeti bu şekilde. Peki, sivilce maskelerinin bu sürece olan müdahalesi nasıl? Bu sevimli ordu, olayın hangi noktasında kahramanlığa oynuyor?
Sivilce maskeleri cilt tiplerine özel olarak seçilen, cildi besleyen, sebum dengesini sağlayan ve cildin onarılmasına katkıda bulunan bir ürün çeşidi ve son derece pratik bir şekilde uygulanıyor.
İyi bir sivilce maskesinin işlevleri şu şekilde:
- Karma ve yağlı ciltlerde cildin temizlenmesine yardımcı oluyor.
- Antibakteriyel etkisi nedeniyle gözeneklerdeki bakterilerin azalmasını sağlıyor ve cildin onarılmasına katkıda bulunuyor.
- Yatıştırıcı ve arındırıcı bir etki gösteriyor.
- İçerikte yer alan güçlü bitki özleri sivilcelerin kurumasına yardımcı oluyor.
- Ölü derinin ciltten atılmasını sağlıyor.
Yağlı ciltlere özel sivilce maskesinin içinde ne olmalı?
“İyi bir sivilce maskesinin içeriğinde ne aramalıyım?” diye düşünüyorsan, cevabım aslında basit. Yine doğa ana, yine bitkiler ve tabii ki meyveler. Ciltteki yağ oranını kontrol altına alabilen bitki özlerinin başında limon var. C vitamini deposu, antibakteriyel ve asidik limon, sivilce ve leke tedavisinde oldukça etkili. Yeşil çayın antibakteriyel ve antioksidan etkileri yine saymakla bitmiyor. Cadı fındığı ise özellikle iltihaplı durumlarda etkili. Enflamasyonu azaltmaya yardımcı oluyor ve cildi yatıştırıyor. Bir başka mucizevi bitki ise çay ağacı. Sorunsuz, pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilt felsefesinden doğan Kore kozmetiğinin de en sevdiği bitkilerin başında yer alıyor. Güçlü anti-inflamatuar etkisi sayesinde sivilce ve sivilce lekesi tedavisinde çok önemli bir yardımcı çay ağacı maskesi. Doğadan gelen bir başka güçlü sivilce savaşçısının da salyangoz özü olduğunu biliyor muydun? İçindeki doğal antibiyotikler ve cildin yenilenmesini sağlayan allantoin maddesi ile önce sivilceyi köşeye sıkıştırıyor sonra da lekelere karşı savaşıyor.
Sivilcelere özel cilt maskesi nasıl uygulanır?
Geldik cilt bakım maskelerinin uygulanma şekline. Sivilceler için kâğıt maske formunun yanı sıra krem ya da jel şeklinde olan maskelerden de tercih edebilirsin. Ancak en etkili sonuç için maskeyi doğru şekilde uygulaman ve uygun sürede bekletmen şart.
Cilt maskesi uygulama aşamaları:
- Öncelikle cildini iyice temizle, buradaki cilt temizliği ürünlerine göz atabilirsin.
- Ardından tonik kullanarak cilt dokunu dengele.
- Kâğıt ya da krem maskeyi göz çevresi ve dudaklar haricinde hassas bir şekilde cildine uygula.
- Maskeyi cildinde en az 10, en fazla 20 dakika tutmaya özen göster.
- Maskeyi çıkardıktan sonra etken maddelerin tamamen emilmesi için yüzüne hafif vuruşlarla masaj yap.
Not: Maskeleri haftada 1 kez uygulayarak etkisini artırabileceğini unutma.
Sivilce, gerçekten de kader değil.
Unutma, bu yolculukta seninleyim. İşte senin için seçtiğim sivilceli ciltler için cilt bakım ürünleri kategorisi.
Cildinin ihtiyaçlarını çok daha kısa sürede karşılayacak, yeniden doğuşunda ona büyük destek olacak maskeler için de şimdi hemen burayı tıkla.