Kabak Detoksu Nasıl Yapılır?

3 günlük kabak detoksu ile hem kilolarınıızdan arınabilirsiniz hem de yaza sağlıklı bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Bağırsak kanalındaki parazitik enfeksiyonlar vücudun besinleri emebilme yeteneğini bozar. Tenyalar gibi parazitler, besinleri çalarak vücuda zarar verir ve sağlıklı sindirimi sürdürme kabiliyetimizi büyük ölçüde azaltır. Kabak detoksu da bu durumun gerçekleşmesine engel olarak bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kilo verdirmenin yanı sıra göz sağlığı, tansiyon hastalıkları ve çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelmektedir. Sağlığımız açısından çeşitli faydaları bulunan kabak detoksunun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte kabak detoksu nasıl yapılır sorusunun cevapları ve 3 günlük kabak detoksu:

Malzemeler

3/4 fincan kabak püresi

1/4 olgun avokado

2 büyük avuç taze ıspanak

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1/4 çay kaşığı toz zencefil

1/8 çay kaşığı karanfil

1/2 tatlı kaşığı vanilya

1/2 bardak su veya badem sütü

2 avuç buz

Kabak detoksu nasıl yapılır? 

Kabak detoksunun yapımı oldukça basittir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta verilen malzemelerin ölçüleridir. Malzeme listesindeki ölçülere dikkat ederek kabak detoksunu sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri bir karıştırıcıda birleştirin ve sıvılaşana kadar karıştırın. Gerekirse baharatlandırın.

3 günlük kabak detoksu nasıl yapılır?

3 günlük kabak detoksunu yaparken tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken yiyeceklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Kabak detoksunda vücudunuzun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve diğer besin maddelerini almış olursunuz. Doğru besinleri aldığınızdan emin olmak için farklı bir ürün kombinasyonundan mutlaka emin olmanız gerektiğini unutmayın ve detoksunuza dahil edebileceğiniz diğer yiyecekleri dikkatli seçin. Fasulye, siyah fasulye, elma, soya fasulyesi, yaban mersini ve enginar gibi yiyecekler tüketin. Çünkü bu yiyecekler günlük lif ihtiyacınızı karşılayacaktır. Havuç, muz, lima fasulyesi, pişmiş yeşillik ve tatlı patateslerden potasyum almaya çalışın. Kivi, çilek, lahana, karnabahar, domates, portakal, Brüksel lahanası, mango ve biber biber gibi C vitamini bol olan besinler tüketin. Pişmiş ıspanak, kavun, kuşkonmaz, portakal tüketin. Bu besinler folat minerali açısından zengindir.

Avokado, zeytinyağı ve hindistancevizi yağları kullanın

3 günlük kabak detoksunda beslenmenizin yanı sıra bol sıvı alımına dikkat edin. Sıvı ihtiyacınızı kabak detoksu karışımı ve su ile karşılamaya özen gösterin.  Tüketeceğiniz su, vücudunuzun sıvı seviyelerini korumanıza yardımcı olur, böylelikle böbreklerinizde biriken toksinlerden kurtularak kan üre nitrojenini temizlemiş olursunuz.

Alkolü ve kafeini kesin

Yapılan araştırmalar alkol tüketiminin kadınlarda meme kanseri riskini arttırdığını göstermiştir. Bu nedenlerden dolayı kabak detoksu sırasında alkol ve kafein ağırlıklı içecekler tüketmekten mümkün olduğunca uzak durun.

Şekerden uzak durun

Aşırı şekerin düzenli olarak tüketilmesi, kan şekeri seviyelerinizin artmasına neden olabilir ve sizi uzun vadede kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanserler için daha fazla risk altına sokabilir.

Kabak detoksunun faydaları nelerdir?

Hızlı bir şekilde kilo verdirir 

Kabağın içerisindeki yağ miktarının az olması, kalorisinin eser miktarda olması kilo vermeyi kolaylaştırmasının en önemli nedenlerinden birisidir. Kilo vermek isteyenler hiç düşünmeden kabak detoksu uygulayabilirler.

Kabak detoksu kanseri önler

Kabak içerisinde bulunan antioksidanlar ve beta karoteni sayesinde vücuttaki serbest radikallere karşı savaşmaktadır.  Aynı zamanda kabak detoksu içeceğinde yer alan yeşil kabak yüksek miktarda C vitamini içermesi sayesinde ağız ve akciğer kanserini de önlemektedir.

Kemikleri güçlendirir

Kabak içerisinde bol miktarda kalsiyum, K vitamini ve magnezyum bulundurur. Kabağın içerisinde yer alan bu vitamin ve mineraller,  hem eklem sorunlarının çözülmesine yardımcı olur hem de kemik gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Kolon sağlığını korur

Lifleri bol miktarda içeren kabak, kolon sağlığını korur. Vücutta toksinlerin atılmasına yardımcı olarak kabızlığın önlenmesini sağlar.

Daha fazla yazı için: https://goo.gl/6TKLJp

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top