İşte Türkiye’de doya doya dans edebileceğin, senin gibi insanlarla tanışabileceğin, yeni tatlar deneyebileceğin, renkli deneyimler yaşayabileceğin ve çok eğleneceğin 5 festival:
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı: Bu festival nisan ayında Adana’da gerçekleşiyor. Adana sokakları mis gibi portakal çiçeği kokuyor, ferah ve taze kokular festivale eşlik ediyor. Türkiye’nin ilk karnavalı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda birçok etkinlik var. Açık hava konserleri, kostümlü insanların korteji, uçurtma şenliği, eski arabaların geçidi bunlardan bazıları. Adana lezzetlerini tatmak da cabası. Bu festival için herhangi bir ücret ödemen de gerekmiyor. O zaman nisanda Adana’ya!
Didim VegFest: Yaşam dolu festival sloganıyla yola çıkan Didim VegFest, Türkiye’nin ilk ve tek vegan yaşam festivali. 19-22 Nisan tarihleri arasında Didim Apollon Tapınağı’nın hemen yanında kurulan bu festivalde; çeşitli konserler, paneller ve atölyeler düzenleniyor. Vegan katılımcılarla tanışma fırsatı buluyorsun. Vegan lezzetleri tadıyorsun. Vegan ürünleri bir arada görebiliyorsun. Didim VegFest; kendine, diğer canlılara, gezegene saygılı bir yaşam biçimini destekliyor. Sırf bu yüzden bile gitmeye değer.
Alaçatı Ot Festivali: Nisanda gerçekleşen bir festival daha. Çeşme, Alaçatı’da gerçekleşen bu festivalde; lezzetli otlardan hazırlanmış yiyecekler, yöresel yiyeceklerin ve el ürünlerinin satıldığı stantlar ve yemek atölyeleri yer alıyor. Her yıl bir ot cinsi tema olarak belirleniyor ve yemekler buna göre hazırlanıyor. Mesela bu sene tema pazıydı. Özellikle Alaçatı’nın geniş bitki yelpazesinin tanıtıldığı ve bu bitkilerden yapılan yemeklerin ziyaretçilerle paylaşıldığı kısım çok keyifli. Festivalde bir de en güzel ot yemeğine ödül veriliyor. Tam bir lezzet şöleni!
Holifest: Nisan ve mayıs aylarında, 3 büyük şehirde gerçekleşen Holifest; Hint kültürünün en önemli bayramlarından biri aslında. Ama Türkiye’ye de çok yakıştığı bir gerçek. Festivalde Hint mutfağından lezzetler, Hint kınası workshop’ları, yöresel kıyafetlerin yer aldığı butikler, enerjik Hint dansı gösterileri, DJ performansları ve daha pek çok etkinlik var. Dans ve renk ise bu festivalin olmazsa olmazı. Özellikle renkli boyaları etrafa saçıp dans etmek şart.
Cappadox: Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşen bir festival bu. Cappadox festivali bazen mayıs bazen de haziran aylarında yapılıyor. Bu festivalde müzik ve sanat iç içe sunuluyor. 6 gün süren festivalde; açık hava etkinlikleri, Kapadokya’nın coğrafi güzelliklerini içeren geziler, gastronomi atölyeleri ve müzik performansları var. Cappadox biletleri 4 farklı kategoriye ayrılmış: Gezgin, Kaşif, Yolcu ve Maceracı. Her bir kategorinin kendine göre avantajları var. Kapadokya’nın eşsiz manzarasının tadını çıkarmak ise hepsinin ortak paydası.