Beyaz eşyaları çok sık temizlemesek de, yılda bir veya iki kere temizlemekte fayda var. Böylece hem ömürleri uzamış olur hem de düzenli çalışırlar. Artık günümüzde bunun için birçok uygun temizlik ürünü mevcut. Yine de annelerimizden öğrendiğimiz, temizliği garantili, püf noktası bol yöntemler de her zaman işe yarar. Bakalım evimizin elektrikle çalışan temizlikçileri, kir ortaklarımız, biricik yardımcılarımız beyaz eşyalarımız nasıl temizlenmeli.
1- Buzdolabı temizliğine başlamadan önce mutlaka fişini çekmeli ve içini boşaltmalısın. Sonrasında her bir rafı sirkeli suya batırılmış bezle silmeli, kuru bir bezle de nemini almalısın. Dışını da sildikten sonra içindekileri yerleştirip fişini takabilirsin.
2- Buzdolabı temizliğinde dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri de çürümüş, bozulmuş, kokmuş şeyleri atmak; plastik rafları çıkarıp deterjan ve süngerle temizlemektir.
3- Buzdolabının temizliği bittikten sonra, bir bardak öğütülmüş Türk kahvesini dolabın içine koyabilir ve böylece sirke kokusunu giderebilirsin.
4- Fırın temizliği için, her kullanımdan sonra fırının içini silmen gerekir. Silerken karbonat da kullanırsan daha etkili olur.
5- Ocağını da her kullanımdan sonra silmelisin. Tuz ve karbonat karışımı, ocağına yapışan inatçı lekeleri hemen çıkaracaktır.
6- Bulaşık makinesi temizliğini deterjan gözüne karbonat koyup, bir tur boş yıkayarak yapabilirsin.
7- Bulaşık makinesini içine bir bardak sirkeli su koyup, bir tur boş yıkayarak da temizlemek mümkün.
8- Çamaşır makinelerinin genelde servis yıkama programları vardır. Ama eğer yoksa deterjan gözüne sirke koyup yüksek derecede çalıştırabilirsin.
9- Mikrodalga fırını temizlerken kesinlikle kimyasal madde kullanma. Su ve sabun yeterli. Hem iç hem de dış yüzeyini yumuşak bir bezle silebilirsin. İç kısmının batmaması için yemekleri ısıtırken ağızlarına dayanıklı bir kapak koyabilirsin.
10- Katı meyve sıkacağını diş fırçası yardımıyla temizlemek en kolayıdır.