İlk Defa Dövme Yaptıracaklara 10 Tavsiye

Ben de yaptırmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum aşamasını geçtin ve vücudunu süslemeye, tarzını ortaya koymaya, dövme yaptırmaya karar verdin. Aslında en zor kısmı geçtin sayılır ama ilk defa dövme yaptıracağın için bilmen gereken bazı şeyler de var. Dövme salonuna hiçbir şey bilmeden gitmek yerine, sana vereceğim 10 tüyoyla kendini daha rahat hissedeceksin. Sonra gelsin yunuslar, gitsin yin yang’lar. 🙂 Ne yaptırırsan yaptır, dövmenin sana çok yakışacağına eminim. Dövme sevenler ve bir tane yaptırdı mı duramayanlar, bir daha yaptırmak isteyenler kulübü adaylığın kutlu olsun. 🙂

1- Öncelikle ne yaptırmak istediğine karar vermelisin. Evet, bu konuda milyonlarca seçenek var ama burada önemli olan sadece senin zevkin. Minimal mi olsun gösterişli mi, kolunu mu kaplasın görünmesin mi… Bu seçim tamamen sana kalmış. Hoşuna giden, senin için çok önemli olan ya da vücudunda olmasını istediğin şeyleri düşün.

2- Gideceğin dövme salonunu iyi belirle. Kafandaki tarzı en iyi işleyebilecek salonu ve sanatçıyı bul. Bu konuda daha önce dövme yaptırmış arkadaşlarına danışabilirsin. Her şeyden önemlisi bu salonun ve sanatçının hijyenik çalıştığından emin ol.

3- Dövme yaptırmak biraz acı verici olabiliyor, şimdiden uyarayım. Fakat burada dövme sanatçısının nasıl çalıştığı ve dövmeyi nereye yaptırdığın da önemli. Dayanılmayacak bir acı da değil yani.

4- Dövme sanatçısının daha rahat ve temiz çalışabilmesi için dövme yaptıracağın bölgenin tıraşlı olması gerekiyor. Buna dikkat. O gün kanı sulandıran haplar içmemeye, aç olmamaya ve alkol kullanmamaya da dikkat et.

5- Fiyat konusunda dövmecinle önceden anlaşman senin yararına olur. Ama bunu yüz yüze yapmalı ve ne istediğinden ve ne kadar büyüklükte istediğinden emin olmalısın. Bunu telefonda sormak, pazarlık yapmaya çalışmak ya da yapılacak dövmeye göre makul olmayan bir fiyat talep etmek dövmeciye de saygısızlık olur.

6- Bazen dövme seansları uzun olabilir ya da bu seanslar birkaç haftaya yayılabilir. Buna hazırlıklı ol.

7- Her ne kadar dövme senin vücuduna yapılıyor olsa ve onu sen taşıyacak olsan da, dövme sanatçısının bu konuda bir tecrübesi ve bilgisi olduğunu unutma. Bazı noktalarda müdahale edebilir ya da öneride bulunabilir. Bunları dikkate al.

8- Dövmenin yapım aşaması ne kadar önemliyse, bakım aşaması da bir o kadar önemlidir. Dövmecinin bu konuda sana verdiği talimatları dikkate al ve harfiyen uygula.

9- Dövmeyi kaşıma, nemli tut, darbelerden, direkt güneş ışığından ve çok sıcak sudan koru. Bırak kendi kendine iyileşsin, derisini soyma.

10- Her şeye rağmen yaptırdığın dövme içine sinmediyse ve bir an önce ondan kurtulmak istiyorsan başka bir dövmeyle kapatılabileceğini ya da en son seçenek olarak sildirebileceğini unutma. (Ama bu işlem biraz zorlu, masraflı ve acı verici olabiliyor. Tamamen de silinemeyebiliyor, ona göre.)

 

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir