Her Yıl Asla Değişmeyen 15 Yılbaşı Geyiği

1- Nimet Abla’dan piyango bileti almak bir yılbaşı klasiğidir. Hele ki o bilet tam 31 Aralık’ta alınırsa çıkabilitesi daha bir yüksektir. Mahallede bilet satan abi ya da abladan almaksa şansı biraz düşürebilir.

2- Eğer önceden herhangi bir parti hazırlığı yapılmamışsa o gün içinde mahalledeki “bir milyoncu”ya uğranır ve ayak üstü düdüğüydü, şapkasıydı alınıp çıkılır.

3- Plastik, orta boy, yeşil çam ağacı ve bu ağacı süslemek için alınan yüzü gözü kaymış naylon Noel babalar; yılbaşı klasiği değildir de nedir?

4- O gün sabahtan karar verilmiştir. Şöyle hindili, mezeli bir sofra hazırlanacaktır. Ama akşama doğru o kadar da vakit kalmadığı fark edilir ve hemen markete ya da kızarmış tavukçuya gidilir. Hindi oldu mu sana tavuk.

5- Peki hediyeler tamam mıdır? Hediyeler de, her şey gibi, son güne bırakılmıştır. Böylece internetten sipariş verme şansı ortadan kalkar. En iyisi en yakın hediyelikçiye koşmaktır. Yok mu? O zaman parfüm!

6- Yılbaşı döneminde ve gecesinde her şeyin aşırı pahalı olması. Öyle ki ne ucuz denilen turlar ucuzdur ne de o gece birtakım yerlerde sahne alan sanatçıları izlemek. Bu yüzden PTT yani pijama, terlik ve televizyon diye bir klişe vardır.

7- O gün, yeni değiştirilmiş bile olsa, kırmızı iç çamaşırı giyilmelidir. Çünkü seks perileri kırmızı iç çamaşırı giymeyeni dövmektedir!?

8- Peki ya televizyondaki bant kaydı programlara, çift kavgalarına sebep olan Victoria’s Secret defilesine, alkollü sürücü kaza yaptı haberlerine, komik olmayan komedi şovlarına ne demeli? Bunlar da birer klişe değil midir?

9- Her marketin olmazsa olmazı, tembeller için birebir yılbaşı sepetleri. Nedense bu sepetler çok çekicidir, beni al diye bağırır. Bu arada yılbaşına özel cipsleri, çikolataları, içkileri de unutmayalım.

10- İş yerinde o gün ya da bir gün önceden yapılan ofis partileri ve çirkin yılbaşı kazağı giymiş insanlar. Bunlardan bazıları geyik kulakları da takarlar. Ve çoğunlukla ertesi gün hatırlamak istemeyecekleri şeyler yaparlar.

11- En önemli ve es geçilmeyecek yılbaşı geleneklerinden biri de erkenden sarhoş olmaktır. Erkenden sarhoş olanlar yeni yıla nasıl girdiklerini pek hatırlamazlar.

12- Seneye görüşürüz esprisi. 🙁

13- Acaba akşam ne yapsam diyerek, henüz hiçbir şeye karar vermemiş tipler de vardır. Aileyle olmak, Taksim’e çıkmak, evde arkadaşlarla toplanmak, sevgiliyle baş başa olmak arasında gidip gelirler.

14- Asla bitirilmeyen ve bir hafta boyunca tüketilen Amerikan salatası, Çerkez tavuğu, mandalina, karışık çerez, kurabiye, kalan meyve suları…

15- Ertesi gün temizlenmek zorunda olan ama saçlardan, külotlardan çıkan, her yere saçılmış konfetiler…

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun! 🙂

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir