1) Az Şeker, Bol Protein
Dr. Heather Monday’e göre fazla şeker ve az protein, sağlıklı yağlar tüketmek sinir hücrelerimizin arasındaki iletişimi sağlayan protein bazlı nörotransmitterlerin işlevini bozuyor. Proteini ne kadar alırsak, zihnimiz o kadar güçlü çalışıyor. Şeker ise beyne giden kanın dengesini bozuyor. Zengin protein içerek besinleri tüketerek ve şeker alımını azaltarak sağlıklı bir beyne sahip olabilirsiniz.
2) Beyninize Yüklenmek Yerine Kağıt ve Kaleme Yer Açın
Hatırlamanız gereken çok şey varsa ve sıklıkla kafanızdaki bu listede kayboluyorsanız, beyninize yüklenmekten vazgeçip kağıt ve kaleme yer açmanız gerekiyor. En ufak bir görevi veya hatırlatmayı bile not alırsanız zihninizi sürekli meşgul etmeniz gerekmeyecek ve daha çok odaklanacaksınız.
3) Güneş Işığı + Kahve = Sağlıklı Zihin
Dr. Amy Shah, gözümüze çarpan güneş ışığının konsantrasyon ve ruh halimizi direkt olarak etkilediğini söylüyor. Aldığınız D vitamini ise kemiklerinize iyi geldiği gibi ayılmanıza ve enerjik olmanıza yardım eder. Dr. Shah’a göre düzenli olarak olmasa da zihninizin bulanıklaştığını hissettiğinizde kahveye başvurabilirsiniz.
4) Nefes Aralığı Bırakın
Zihniniz bulanıklaştığında bunu farketmeniz kolay olmayabilir. Uzun süre boyunca işinizde ilerleme kaydedemediğinizde, odaklanamadığınızda, düşüncelerinizi toparlayamadığınızda devam etmenin bir anlamı yoktur. Dinlenmeye ayırdığınız süre vakit kaybı değildir, aksine zihninizi toparlama sürecinin bir parçasıdır.
5) Gözlerinizi Dinlendirmek Zihninizi Dinlendirmektir
Bütün işiniz tablet, telefon, bilgisayarla olabilir. Bu konuda seçeneğiniz olmasa da, çalışırken ara verdiğinizde nefes egzersizleri, esneme hareketleri ve kısa yürüyüşler yapmayı ihmal etmeyin. Bilgisayar ekranı zihin bulanıklığına sebep olarak veriminizi düşürür. Her 20 dakikada bir, ekrandan 20 metre uzaktaki bir cisme/kişiye 20 saniye boyunca bakmanız gözlerinizi dinlendirmenize ve kafanızı toparlamanıza yardımcı olur.
Kaynak: Ceotudent