1- Kısaca regl nedir: Kalınlaşmış rahim duvarları ve fazla kanın vajinadan dökülmesidir. Vajinadan gelen kan miktarına göre regl hafif, orta ya da yoğun olabilir. Buna regl kanaması denir.
2- Neden regl oluruz: Regl olmak artık çocuk doğurabilecek duruma gelmek demektir. Vücut olgunlaştıkça beyin, hormon üretilmesi için vücuda mesaj gönderir. Bu hormonlar da regl dönemini başlatır.
3- Regl 9 yaşında başlayabileceği gibi 16 yaşında da başlayabilir. İlk regl az bir akıntı şeklinde ya da şiddetli olabilir. Bunlar gelişmekte olan bir vücut için normaldir.
4- İlk reglinin yaklaşmakta olduğunu göğüslerinin büyümesinden, vajina bölgesindeki kılların artmasından ve vajinal sıvının yoğun ve koyu olmasından anlayabilirsin.
5- İlk regline hazır olmak için yanında bir regl çantası taşıyabilirsin. Regl çantanda mutlaka bir iki tane ped ve temiz bir iç çamaşırı bulunmalı.
6- Eğer regl çantan yoksa ve evden uzakta bir yerde regl olduysan, kalın bir tuvalet kağıdı da işini görecektir. Okuldaysan öğretmenlerinden yardım alabilirsin.
7- Regl olduğunu annene ya da ablana söyleyip onlardan tavsiyeler almalısın. Bu konuda bildiklerini seve seve seninle paylaşacaklardır.
8- Regl sırasında şişkinlik, göğüslerde hassasiyet, yeme isteği, yorgunluk, değişken ruh hali görülebilir.
9- Regl ağrıları için ağrı kesici kullanmak, sıcak su torbası, hafif egzersizler ve dinlenmek sana yardımcı olacaktır. Kramplar ve ağrılar rahim kasılmaları nedeniyle olur. İlk iki günden sonra hepsi hafifleyecektir.
10- Reglin günlük aktivitelerini yerine getirmene engel değildir. Beden eğitimi dersine de katılabilirsin. Kendi vücudunu dinleyerek hareket kabiliyetine karar verebilirsin.