21 Gün Şekersiz Beslenme

Bazen enerjinizi, modunuzu hatta hayatınızı sıfırlamaya ihtiyaç duyuyor, hiç hesapta yokken çantanızı alıp bir yerlere kaçıyor belki de kendinize hoş bir yerde yemek ısmarlıyorsunuz. Peki ya vücudunuz sıfırlanmaya ihtiyaç duyuyorsa? 21 gün şekersiz beslenme ile şekeri azaltarak, bedeninizde yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayacak bilgileri sizin için araştırdık!

Şekeri sıfırladığınızda vücudunuzda ne gibi değişimler olur?

  • Fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz,
  • Şişkinlik probleminizi önleyebilirsiniz,
  • Ağız ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz,
  • Kendinizi çok daha enerjik hissedebilirsiniz ve
  • Enflamasyon riskini en aza indirebilirsiniz.

Şeker tüketmek, belki çocukluktan gelen çok köklü ve eski bir alışkanlıktır. Entegre beslenme ve sağlık koçu Pınar Taşkınlar’a göre şeker kullanımımızın yıllar içinde artış göstermesinin en büyük nedenlerinden biri paketli gıdaların artması ve damak zevkimizin şekere daha çok bağımlı hale gelmesi.

1958 yılında yapılan araştırmalara göre, bir insan yılda 8 kilo şeker tüketirken 2010 yılında bu rakam yılda 68 kilo şeker tüketmeye yükseliyor. Bu 60 kilo farkın aslında paketli ürünlerden tabaklarımıza taşındığını belirten Taşkınlar, damak zevkimizin olabildiğince eski alışkanlıklarına dönmesi gerektiğini vurguluyor.

Üstelik yalnızca “Ben çaya şeker atmıyorum, tatlı çok fazla tüketmiyorum, abur cuburdan da uzak duruyorum.” demek yeterli olmuyor. En basitinden meyve dahil olmak üzere yediğimiz çoğu şeyde oldukça fazla şeker var.

Bu nedenle, uzmanlarca kanıtlanmış olan “21 günde fizyolojik ve psikolojik olarak yeni bir duruma alışma ve kabullenme” sürecini şekersiz beslenme prensibiyle birleştirerek, damak zevkinizi olması gereken düzeyde şeker tüketmeye alıştırmanız ve vücudunuza büyük bir iyilikte bulunmanız mümkün!

21 gün şekersiz beslenme detoksunda tüketebilecekleriniz

Protein

Karaciğer, detoksikasyon sürecini tamamlayabilmek için proteine ihtiyaç duyar. Organik et, organik yumurta, çiftlik balığı olmayan balıklar protein ihtiyacınızı karşılamak için önemlidir. Eğer vegansanız protein bakımından zengin olan baklagilleri ve sebzeleri tüketebilirsiniz.

Sebze

Günde en az 3 ila 6 kase arası sebze tüketmeye özen gösterin. Yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra karnabahar, soğan, sarımsak ve pancar gibi gıdalar tüketmek oldukça faydalı olacaktır.

Sağlıklı yağlar

Avokado, zeytin, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, fındık yağı ve balıktan alabileceğiniz yağlar hormon seviyelerinizi dengeleyerek kan şekerinizi düzenler.

Bol bol su

En az 8 bardak su! 21 gün detoksunda bol su içme alışkanlığı edinmeniz de mümkün.

21 gün şekersiz beslenme detoksu sırasında tüketmemeniz gerekenler

  • İşlenmiş şeker (toz beyaz şeker, esmer şeker, mısır şurubu gibi)
  • Şeker eklenilen işlenmiş gıdalar
  • Glisemik endeksi yüksek olan meyveler (ananas, muz, karpuz gibi)
  • Yüksek şekerli sebzeler (patates ve tatlı patates gibi)

 

Kaynak: Livetobloom

Written by Pepapp

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir