Yeni anneler için 8 yaşam tarzı ipucum, ebeveynliğin getirdiği zorlukların bazılarını yönetmene ve ebeveynliğin havasına girmene yardımcı olacak.
Yeni bir bebek, dünyanı en güzel şekilde alt üst edebilir!
Kendin ve bebeğin için bir rutin oturtana kadar ilk birkaç hafta bunalmış ve yorgun hissetmen normaldir.
Bu 8 yaşam tarzı ipucu, yenidoğan bebeğinle o kıymetli ilk birkaç ayın tadını çıkarabilesin diye, anneliğin gerekliliklerini yerine getirebilmene yardımcı olacak.
1. Dengeli bir beslenme düzenine bağlı kal
Sağlıklı beslenme, anneliğin hızına ayak uydurmana ve bebeğin için kaliteli anne sütü sağlamana yardımcı olacak.
2. Günlük olarak multivitamin ve mineral takviyesi al
Annenin ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için emzirme döneminde beslenme gereklilikleri artar. Eğer emziriyorsan, yalnızca gıdalardan her ikiniz için yeterli besin alamıyor olabilirsin. Beslenme düzenini, emziren kadınlar için tasarlanmış bir multivitamin ve mineral takviyesiyle destekleyebilirsin.
3. Biraz dinlen!
- Oturabildiğinde otur ve bebeğin uyurken kestir.
- Ev işlerini en temel seviyede tut. Şimdi süpürgeliklerin tozunu almanın sırası değil.
- Sakinleşmeye çalış ve gevşemek için hamilelik sırasında öğrendiğin sakinleşme tekniklerini kullan.
- Öğünlerini basit ve sağlıklı tut ki çok fazla yemek pişirmen gerekmesin.
- Diğer yarının bebek bakımında yardımcı olmasını sağla. Bu, hem mola vermeni hem de onun küçük bebekle bağ kurmasını sağlayacaktır.
- Başkalarından yardım iste. Dostlar ve akrabalar dediklerine kulak vermekten ve sana günlük işlerde yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.
4. Annelik hüznünü yen
Hormonların dalgalanması ve uyku eksikliği, doğumdan sonra 3 ila 4 gün üzgün ve rahatsız hissetmene neden olabilir. Modunu yükseltmek için, güzel bir şeyler yap veya uykunu alırken güvendiğin birinden bebeğine bakmasını iste. Nasıl hissettiğin hakkında biriyle konuşmak da iyi hissetmene yardımcı olabilir.
Doğumun üzerinden 2 hafta geçtikten sonra üzgün ve bunalmış hissediyorsan doktorunla konuş.
5. Biraz egzersiz yap
Yumuşak egzersizler; modunu yükseltebilir, enerji seviyelerini en tepeye çıkarabilir ve daha hızlı forma girmeni sağlayabilir. Otoriteler genellikle, tercihen her gün, tempolu yürüyüş veya yüzme gibi orta yoğunlukta egzersizleri en az 30 dakika boyunca yapmayı tavsiye etmekte. İlk birkaç ay boyunca yumuşak bir rutine bağlı kal ve bu rutini kademe kademe yükselt.
Hamilelikten sonra pelvik tabanını ve karın kaslarını canlandırmanı sağlayan egzersizler, doğumdan sonraki iyileşmene yardımcı olacaktır.
6. Evden çık
Eve bağlı olduğun hissinin önüne geçmek için bir bebek taşıma şalı veya bebek arabası ile bebeğinle düzenli yürüyüşlere çıkmaya çalış. Bebeğinin dışarıdaki dünya tarafından uyarılması da iyi bir şeydir. Eğer yanına arkadaş arıyorsan, yakınlarında yeni annelerin toplanıp yürüyüş yaptığı ve sohbet ettiği bir grup ara.
7. Alkolden uzak dur
Emziriyorsan en güvenli tavsiye, alkolden uzak durmandır. Alkol, önce anne sütüne, sonra bebeğine geçer.
8. Kullandığınız ilaçları kontrol et
Emziriyorsan, herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorun veya eczacına danış. Onlar en iyi seçeneği seçmene yardımcı olacaktır.
İlk birkaç ay için “yapılacaklar” listen…
Bebeğin doğduğuna göre şimdi yapman gereken şeylerin kullanışlı bir listesini seninle paylaşmak istiyorum. Yeni annelere yönelik kullanışlı doğum sonrası kontrol listesini oku, yazdır ve kendinizi düzene sokmak için kullanın.