Adet Takvimi Nedir?

Adet takvimi; adet tarihlerinin kayıt altında tutulması ve yumurtlama günlerinin belirlenmesidir. Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması ya da hamilelikten korunmak için yumurtlama günlerinin belirlenmesi, adet takvimi ile yapılmaktadır.

Adet düzeninin takip edilmesi; adet dönemine ve sendromlarına karşı hazırlıklı olmayı ve olası bir adet düzensizliğinde kişinin bilinçli ve farkında olmasını sağlayarak, erken tanı için yardım edebilmektedir. Pepapp da, regl dönemlerini sizin yerinize takip eder ve kayıt altında tutar. Bu sayede hataya mahal vermez. Yumurtlama dönemi yaklaştığında bildirim göndererek, kişinin bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Pepapp, kullanıcısının kimliğini oluşturur ve her kullanıcısına uygun ve özgün öneriler sunarak, regl döneminin daha rahat ve kolay geçmesini sağlar.

Yumurtlama dönemi neden önemli?

Yumurtlama dönemi, cinsel ilişki neticesinde gebe kalma riskinin ya da şansının en fazla olduğu günlerdir. Adetleri 28 günde bir ve düzenli olan bir kadında, adet dönemi başlamadan 14 gün önce yumurtlama gerçekleşir. Bu süre, adetin ilk gününden itibaren sayılan 14. Gününe denk gelir.  14. günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca, 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak, gebelik riskini ya da gebelik şansını arttıracaktır. Adetleri arasındaki süre 30 gün olan bir kadının ise yumurtlama dönemi 16. Günde gerçekleşecektir. Aynı şekilde adet kanamaları, düzenli olarak 35 günde bir olan kadının yumurtlama zamanı 21. Günde gerçekleşmektedir. Bu süreci takip etmek ve önceden haberdar olmak, oldukça önemlidir.

Yumurtlama günü dışında adet dönemi yaklaştığında çeşitli hormonal değişimler de meydana gelir. Bu değişimlerin takibiyle de adet dönemi hesaplanabilmektedir. Pepapp, vajinal akıntı gibi adet dönemine özgü değişimleri de takip ederek, kayıt altında tutmaktadır.

Bu değişimler:

  • Vajinal akıntı oranında değişim
  • Mide krampları
  • Duygu durum değişimleri

Adet dönemi sancılı geçiyor ise, adet takvimi tutmak, iş ya da günlük hayatın sekteye uğramasını önler. Adet takvimiyle; adet öncesi sendromlara karşı önlem alınmasını sağlar.

Bu sayede yalnızca bir uygulama olmaktan çıkıp, kullanıcısının asistanı olma görevini üstlenir.  Adet düzeni hakkında, kullanıcısına özgü olarak, tüm verileri yedeklemesi, regl dönemi hakkında düzenli olarak bildirim göndermesi, olası bir sağlık sorununda doktorun daha doğru tanı koymasına da yardımcı olabilmekte. Şayet adet düzeninde herhangi bir problem söz konusu ise, kullanıcılar Pepapp üzerinden sorularını sorabilir. Sorun ve sorulara, doğrudan bir şekilde uzman doktor yanıt vermektedir.

Adet takvimi tutmak ne işime yarayacak?

Adet takvimi; yalnızca gebelik faktörünü kontrol altında tutmak için gerekli değildir. Jinekolojik muayeneye gidildiğinde, ilk sorulan soru; ‘’adet tarihinizin ilk günü nedir?’’ olmaktadır. Bu tarihe kesin bir cevap vermek, teşhis ve tedavi için oldukça önemlidir. Tahmini cevaplar, tanıda çeşitli güçlüklere yol açabilir. Örnek olarak; olası bir ”Pap Smear” testinde, adet olunacak günün bilinmesi oldukça önem teşkil eder. Bu sebeple de adet tarihini kayıt etmek, sağlık açısından önemli bir rol üstlenir.

Adet takvimi sayesinde, hormonal dengedeki olası bir bozukluk erken bir şekilde tespit edilebilir. Üreme sağlığı açısından önem teşkil eden bu durum; olası kısırlık, kanser ya da diğer sağlık sorunları için tedbir almayı sağlayarak erken teşhisi olası kılar.

Adet takvimi tutmak, kişinin kendi sağlığı üzerinde kontrollü olmasını ve özgün vücut temposunun muhafaza etmeyi sağlar. ‘’Adet oldum, olacağım!’’, ‘’Adetim gecikti, hamileyim galiba…’’ stresini kolay kullanımı ve adet takvimiyle kapı dışarı eden Pepapp, kadınların daha özgür olmasını da desteklemekte.

Written by Pepapp

One Comment

Leave a Reply
  1. Merhabalar ben 1 yillik evliyim ve cocuk sahibi olmak istiyoruz. Adetlerim duzensiz. En son adet tarihim 02.11.2017 tarihinde regl oldum. Aradan gecen sure 54 gun ve ayin 15.12.2017 tariginde betahcg degerlerime baktirdim 0.100 cikti . 26.12.2017 tarihinde yani bugun hafif kirmizimsi renkte kanamam geldi ben degerlerim artiyor derken reglim gelince cok sasirdim. Adetlerim duzensiz ama bu kadar arada bosluk olmazdi. Simdi ben nasil hesaplayacagim yumurtlama gunumu cocuk sahibi olmak istiyoruz cokk acill yinede degerlerim artarmi ne yapmaliyim lutfen yardim edin hamile olabilirmiyim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir