Baş Ağrısından Kurtulmanızı Sağlayacak 7 Basit Egzersiz

Sık sık baş ağrısından muzdaripseniz, semptomlarının ne kadar korkunç olduğunu kesinlikle biliyorsunuzdur. Ağrı ile birlikte baş dönmesi, bulantı, düzensiz kalp atışı ve hatta görme sorunları da yaşayabilirsiniz. Bu durumu önlemek için, kaslarınızı ve damarlarınızı düzenli olarak çalıştırmalısınız. Her gün en az 10 dakika boyunca basit egzersizler yaparak baş ağrısı problemini ortadan kaldırabilirsiniz.Lütfen dikkat: Bu egzersizler anlık baş ağrıları için değil, düzenli yaptığınız takdirde baş ağrısı sorununuzu ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ayrıca herhangi bir egzersiz yapmadan önce, bir doktora danışmanızda fayda var. Egzersizleri uygularken dikkatli olun ve kan basıncınızı kontrol edin. Boyun ağrısı hissederseniz veya baş ağrınız varsa lütfen yapmayı bırakın.


1) Öne eğilme pozisyonu

Başlangıç ​​pozisyonu: Ayaklarınızı bitiştirin ve düz durun.
Nasıl yapmalı: Kollarınızı tavana doğru kaldırın ve tüm vücudunuzu yukarı doğru gerin. Derin bir nefes alın. Nefes verin ve kollarınızı indirin, üst vücudunuzu öne doğru bükün ve avuçlarınızla yere ulaşmaya çalışın. Birkaç saniye böyle durun, ardından başlangıç ​​konumuna geri dönün.
Tekrar: 5-6 kez
Faydaları: Öne eğilme, başınızdaki kan dolaşımını artırır ve kalp atış hızınızı dengeler.

2) Bağlı dirsek duruşu

Başlangıç ​​pozisyonu: Yere oturup dizlerinizi bükün ve kendinize doğru çekerek ayak tabanlarınızı birleştirin.
Nasıl yapmalı: Sırtınızı düz tutarak, avuç içlerinizi dizlerinizin üzerine yerleştirin. Pelvisinizi açmak ve kalça kaslarınızı germek için dizlerinizi hafifçe aşağı doğru itin.
Süre: 20-30 saniye
Faydaları: Bu poz vücudunuzdaki kan dolaşımını uyarır ve iç organlarınızın detoksuna yardımcı olur.

3) Bacak kaldırma pozisyonu

Başlangıç ​​pozisyonu: Bir duvarın yanına uzanıp bacaklarınızı kaldırın ve duvara dayayın.
Nasıl yapmalı: Bacaklarınızın düz ve duvara paralel olduğundan emin olun. Kollarınızı yanlara doğru uzatın, avuç içi yukarı baksın. Bu pozisyonda rahatlayın, derin nefes alıp verin. Rahat hissetmiyorsanız, belinizin altına bir yastık veya katlanmış bir battaniye yerleştirin.
Süre: 60-90 saniye
Faydaları: Kaygıyı azaltır, zihninizi sakinleştirir, bacak şişliklerine ve sindirime iyi gelir.

4) Köprü

Başlangıç ​​pozisyonu: Bacaklarınız düz ve kollarınız yanlarda, avuç içi aşağı bakacak şekilde zemine düz bir şekilde yerleştirin.
Nasıl yapmalı: Dizlerinizi bükün ve ayak tabanlarınızı yere koyun. Kalçanızı yukarı kaldırın, böylece uyluklarınız üst vücudunuzla aynı hizada olur. Birkaç saniye bu pozisyonda derin nefes alın, sonra kalçanızı yere indirin.
Tekrar: 10 kez
Faydaları: Omurganıza, boynunuza ve omuzlarınıza iyi bir esneme sağlar ve bu bölgelerdeki sert kasları rahatlatır.

5) Aşağı bakan köpek duruşu

Başlangıç ​​pozisyonu: Ayağa kalkın. Ayaklarınız kalça genişliğinde ayrı olacak şekilde durun.
Nasıl yapmalı: Kollarınızı tavana doğru kaldırın ve derin bir nefes alın. Nefes verin ve öne doğru eğilin, avuç içlerinizi omuz genişliğinde yere koyun. Ayaklarınızda ve ellerinizde denge kurarak, uyluklarınızda bir gerginlik hissedene kadar kollarınızı ve bacaklarınızı gerin.
Süre: 60 saniye
Faydaları: Sırt ve omuzlarınızdaki gerginliği ve stresi azaltarak beyninize giden kan akışını iyileştirir.

6) Çocuk duruşu

Başlangıç ​​pozisyonu: Sırtınız düz olarak topuklarınız üzerinde oturun.
Nasıl yapmalı: Yavaşça öne doğru eğilin, alnınızı yere koyun ve gövdenizi dizlerinizin üzerine yerleştirin. Avuç içi aşağı bakacak şekilde kollarınızı önünüze doğru uzatın.
Süre: 60 saniye
Faydaları: Stres ve kaygıyı azaltmaya ve toksinleri vücudunuzdan temizlemeye yardımcı olur.

7) Backbend

Başlangıç ​​pozisyonu: Sırtınız düz şekilde topuklarınızın üzerine oturun.
Nasıl yapmalı: Kalçanızı topuklarınızdan kaldırın ve omurganızı düzeltin. Mümkün olduğunca ve hafifçe geriye doğru bükülün. Parmaklarınızla topuklarınıza ulaşmaya çalışın. Birkaç saniye tutun, sonra omurganızı düzeltin.
Tekrar: 5-6 kez
Faydaları: Göğsünüzü açar, başınız ve vücudunuzun üst kısmına doğru kan akışını sağlar.

Ceotudent

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir