Hamile Kalmayı Planlayan Her Kadının Uygulaması Gereken 8 Rutin

Anne olmaya karar verdiysen zorlu fakat bir o kadar da keyifli bir sürece adım atıyorsun demektir. Bu beni bile şimdiden heyecanlandırdı. 🙂 Şimdi seni ve partnerini yepyeni bir yaşam tarzı bekliyor. Bu her günü heyecan ve merakla dolu bir yaşam olacak. Artık kendine daha çok dikkat etmeli ve hamileliğe zemin hazırlayan rutinleri hayatına dahil etmelisin. Ama her şeyden önce şunu unutmamalısın: “Ya hamile kalamazsam, acaba her şeyi doğru mu yapıyorum?” gibi endişeler, birkaç denemeden sonra hamile kalmadığın için paniğe kapılmak hayatına stres katmaktan başka bir işe yaramaz. Stres seni mutsuz edeceği gibi adet döngünü ve dolayısıyla hamile kalmayı da olumsuz etkiler. Onun yerine kendi vücudunu iyi tanıyarak, hamilelik süreci hakkında bilgi sahibi olarak, yaşam tarzında birtakım düzenlemeler yaparak, hamileliği olumlu etkileyen bazı alışkanlıkları hayatına dahil ederek ve partnerinin her adımda yanında olmasıyla bu dönemi daha rahat ve keyifli geçirebilirsin. Çünkü bu yeni bir başlangıç ve ileride çocuğuna onunla ilgili anlatacağın hikayelerin giriş kısmı. Şimdi sana hamile kalma sürecinde uygulaman gereken rutinlerden bahsedeceğim. Bunlar hayatına kolaylıkla dahil edebileceğin rutinler. Başlayalım!

1- Öncelikle sağlık kontrolünden geçmelisin. Bu süreçte doktorun seni ne yapman ve yapmaman gerektiği konusunda bilgilendirecek. Sonuçta en sağlıklı bilgiyi sana o verir.

2- Yumurtlama dönemini takip etmeli, sen ve partnerin özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu dönemlerde cinsel ilişkiye girmelisiniz. Yumurtlama takibi konusunda benden destek alabilirsin. 🙂

3- Beslenmene dikkat etmeli, sağlıklı ve dengeli beslenmelisin. Bol bol su içmeli, iyi pişirilmiş etleri tüketmeli, hazır gıdalardan uzak durmalı, öğünlerinde taze sebze ve meyvelere yer vermelisin.

4- Kafein tüketimini epey bir azaltmalısın. Mesela kahveyi çok seviyorsan günde en fazla 1 fincan tüketebilirsin. Kola, çay, çikolata gibi besinlerde de kafein olduğunu unutma.

5- Sigara ve alkolden uzak durmalısın. Bunlar yumurta ve spermi, dolayısıyla üreme faaliyetlerini olumsuz etkileyen alışkanlıklar. 

6- Sağlıklı kiloda kalmaya dikkat etmeli, ne çok kilolu ne de çok zayıf olmalısın. Aksi halde yumurtlama düzeninin bozulabilir. Mutlaka egzersiz yapmalı ama ağır sporları tercih etmemelisin.

7- Bu süreçte partnerinin de dikkat etmesi gereken şeyler var. Çok sıcak ortamlardan uzak durmalı, çok dar pantolon ve iç çamaşırları giymemeli.

8- Hamile kalmaya karar verdiğinde stresi hayatından uzaklaştırmalı, sakin kalmalısın. Bunun için yoga ve meditasyon yapabilirsin. Sevdiklerinle konuşmak da sana iyi gelecek.

Hamileliğe hazırlandığın bu süreçte normal beslenmenin yanında takviye edici gıda tüketebilirsin. Elenatal 1; multivitamin, mineral ve metafolin®* içeren, hamilelik öncesinde ve hamilelik süresince kullanılabilen bir takviye edici gıdadır. İçeriğinde folik asit, B12, iyot, demir, selenyum da dahil olmak üzere 12 vitamin, 8 mineral var. Unutma ki annenin hamilelik öncesinde iyi beslenmesi bebeğinin hayata iyi bir başlangıç yapmasına yardımcı olur. İyi beslen, kendine çok iyi bak, stresi hayatından uzaklaştır ve bu sürecin sana güzellikler getireceğine inan. <3

*Metafolin® MerckKGaA^’ nıntescilli markasıdır.

L.TR.MKT.CH.12.2020.3883

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir