Pepapp’la Çay Saati

Sizin için regl döneminde içilmesi gereken bitki çaylarını bu başlık altında topladık.

Zencefil Çayı: Regl öncesindeki mide bulantılarına iyi gelir. Vücut ısısını korur. Şişkinlikleri azaltır. Taze zencefil dilimlerini soyun, suda kaynatın ve demleyin. Zencefil çayınız içime hazır!

Papatya Çayı: Kasları gevşeterek, regl sırasındaki krampları ve kasılmaları önler. Uykusuzluğa iyi gelir. Çok ağrılı günlerinizde, günde 3 bardak içebilirsiniz. Kurutulmuş papatya çiçeğine kaynamış su dökün ve biraz bekleyin. Daha sonra süzüp için. Eğer acıysa içine biraz bal ekleyin.

Nane Çayı: Karın ağrılarını dindirir ve ferahlık verir. Baş ağrısına da iyi gelir. Taze nane yapraklarını bir gazeteye yayarak, 1 gün boyunca kurumasını bekleyin. Kurutuuğunuz nanae yapraklarını klasik çay demler gibi demleyin. Daha sonra süzerek ve içine biraz limon sıkarak için.

Ahududu Çayı: Uterus’u rahatlatan ve krampları önleyen “ferulic asit” bakımından zengin olduğu için regl döneminde rahatlıkla içilebilir. Kururulmuş ahududu yapraklarını soğuk suda bekletip aynı suda kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra afiyetle için.Böğürtlen Çayı: İçindeki C vitamini sayesinde enerji verir. Kendinizi daha iyi hissedersiniz. Kşaıkla ezdiğiniz taze böğürtlenleri posa haline getirin ve kaynatın. Daha sonra süzerek için. Keyfiniz yerine gelsin.

Civanperçemi Çayı: Regl’den 3 gün önce içmeye başlayın ve regl’inizin ne kadar rahat geçtiğini görün. Ayrıca hareketlerinizde de kolaylık sağlar. Çay demler gibi demleyin ve sabah akşam birer bardak için.

 

Melisa Çayı: Stresi azaltır. Uykuyu düzenler. Rahtalatır ve sakinleştirir. Her zaman içtiğiniz çayı demler gibi demleyin ve için. Kalan Melisa çayını dökmeyin. Çünkü buzdolabında 2 gün kadar saklayabilirsiniz.

 

Rezene Çayı: Spazmları azalttığı için regl kasılmalarını önler. Ayrıca regl gerginliğine de iyi gelir. Günde 2 bardak içilebilir. Rezene tohumlarını kaşığın tersiyle ezip kırın ve fincana atın. Kaynattığınız suyu fincana dökün ve biraz bekleyin. Daha sonra süzün ve için. 1 çay kaşığı tohum yeterli olacaktır.

 

 

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir