Tarot Hakkında 13 İlginç Bilgi

Tarot falı, bilinen en eski kehanet yöntemlerinden biri. Kökenine dair değişik fikirler olsa da, 15. yüzyılda İtalya’da koz kartları şeklinde ortaya çıktığı düşünülüyor. Genellikle bir yorumcunun kartları “Kelt haçı” tekniğiyle açması ve kartların üstündeki şekilleri yorumlaması mantığına dayanıyor. Bir tarot destesinde 78 kart var. Bunlardan ilk 22 kart büyük arkana, diğer 56 kart ise küçük arkana. Çingene Tarotu, Aşıklar Tarotu, Zen Tarotu gibi çeşitleri olmasına rağmen en çok kullanılanı klasik Rider-Waite Tarot kartları. Ahşap kutusu, siyah kesesi ve kullanma kılavuzuyla birlikte satılıyor. Tarot falı; dizilişi, renkleri, görselleri ve rakamlarıyla eski inançlara ve sembollere gönderme yapıyor. Ruhu, enerjiyi, uyanışı, maneviyatı temsil ediyor. Geleceği söylemek yerine geleceğin ipuçlarını sunuyor. Çünkü her şey kişinin kendisinde bitiyor. Yani diğer kehanet yöntemlerine göre daha derin. İnanıp inanmamak sana kalmış ama tarotun ilginç bir fal tekniği olduğu kesin…

1- Tarot falı bir hikayeler bütünü olduğu için, “tek kart seçeyim, bak” olmaz. Tek kart sana doğru bir bilgi vermez.

2- Son kart kehanet kartıdır. Açılıp açılmaması tarot baktıran kişinin isteğine bağlıdır. Tüm falı etkilemez ama geleceğe dair bir yaptırım gücü vardır. Tabii her zaman en son karar, baktıran kişinin.

3- Fal sırasında kartlara yorumcu da baktıran da dokunabilir. Zaten bu seans ikisinin arasındaki enerji transferidir. Dolayısıyla kartlara dokunmak serbest!

4- Tarot falı tamamen sezgi ve imajinasyon işidir. Bunun için de kartları iyi bilmek ve hissetmek gerekir.

5- Tarot bakarken mistik yan elementlerden yardım alınabilir. Mesela mor bir masa örtüsü, değerli taşlar, mum, tütsü, fal baktıran kişinin burcu ya da bir eşyası gibi.

6- Viktorya döneminde tarot falı sadece haç şeklinde açılıyormuş. Böylece falcılar cinlerden korunuyormuş.

7- Tarotta korkutucu görünen birçok kartın aslında pozitif bir anlamı da olabilir. Mesela “Ölüm” kartı bir sondur. Bu, sıkıntıların sonu anlamına da gelebilir.

8- Kartları karıştırmak tarotun en önemli ritüelidir. Bu sırada fırlayan bir kart olursa onu araya karıştırma, diz. Çünkü o seçilmek istiyordur.

9- Bugünkü klasik tarotun kurucusu Amerikalı şair Arthur Edward Waite’dir. Başta kart oyunu olarak kullanılan tarotu fal olarak geliştirmiştir. Ama bu falın bu kadar popüler olmasının sebebi, evrensel olmasıdır.

10- Bugün hala tarotun eski Mısır veya Hint kökenli olduğunu düşünenler var. Bir kısım tarihçi ise tarotu Kabbala’ya mal eder.

11- Tarot kelimesi İtalyanca’daki “Tarocco” kelimesinden evrilmiş. Taro nehrinden ya da Tevrat’tan geldiğini düşünenler de var.

12- Klasik tarotun çizimleri Pamela Coleman Smith’e aittir. Bu yüzden kartların hepsinde PCS harfleri bulunur.

13- Bu madde, 13. madde olmasına yakışır bir şekilde, biraz lanetli. 🙂 Eğer kart sahibi kartlarına enerjisini yüklediyse bundan sonra o kartları kimseye vermemelidir. Tarot bakmaktan vazgeçtiyse kartları yakmalıdır. Yoksa lanetlenir.

Written by Altan Yiğit

6 Comments

Leave a Reply
  1. Merhaba ben tarot bakmaya yeni başladım ve baktıktan sonra bir uyku çöküyor sürekli esniyorum nedeni nedir sizce?

  2. Tarot kartlarım vardı ve 5-6 ay kadar sürekli baktım enerjimi de fazlasıyla yükledim. Şöyle bir sıkıntı var kartlarım kutusundayken arkadaşım çöp sanıp atıyor. Kartlarıma ulaşmam imkansız gibi bir şey. Ne yapmalıyım?

    • O banada oluyodu sebebini bilmiyorum ama özellikle solunum yolunda sıkıntı olan bi arkadaşıma baktıktan sonra olmuştu

  3. merhaba çok yeni tarot kartları aldım bir hevesle, öğrenmeye çalışıyorum. benim sorum kartlara sahip olup bakmak zorunlu mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir