1- Yemek kokuları onlara parfüm gibi gelir. Bir restoranın önünden geçerken aç olmasalar bile kokuya yenik düşüp hemen içeri girerler. Hele ki fırından yayılan taze ekmek kokusu onların en hassas noktasıdır. Sırf bu yüzden Ramazan pidesi kuyruğunu sosyal bir etkinlik olarak görürler.
2- Bir arkadaş davetinde sıranın ikrama gelmesini dört göz ve dört kulakla beklerler. Mutfaktan gelen tabak, çatal sesleri en gizli dedikodulardan daha ilginç, en güzel şarkılardan daha keyif vericidir.
3- Bir mekanda, başka tabaklardaki yemeğin tadına illa bakılacak, yanındakinin tabağında illa aklın kalacaktır. Garsona “bana şu masadakinin yediğinden getirir misin?” demek, başkası ne yiyor acaba diye tabakları incelemek, siparişleri takip etmek yemeksever birinin en birinci görevidir.
4- Asla doymak istememek. Söyleyeceklerim bu kadar.
5- Yemek videolarını TED Talk izler gibi izlemek, videonun sonundaki çatalın yemeği kestiği sahnede kendinden geçmek, evde aynılarını yapmaya çalışmak, olmayınca da sipariş vermek. O gün lezzetli bir şeyler yemeden günü bitirmemek.
6- Yemek yemeyi çok seven birine “süper bir restoran keşfettim, gidelim mi?” demek çoğu zaman; çiçek almaktan, kalpli mesaj atmaktan, fotoğrafını beğenmekten, çok güzelsin demekten daha etkili olabilir. İlişki dürümüm: Fıstıklı kebap.
7- Buzdolabı evin kasası gibidir. İçi; acil durumlarda yenecekler, keyifli anlarda yenecekler, kimsenin dokunmasını istemedikleri şeyler ve bozulduğunu kabul edemedikleri şeylerle doludur.
8- Sağlıklı beslenmenin önemini bilirler ama midelerindeki tanrılar sürekli kurban istediği için arada sağlıksız şeyler tüketmekten de kendilerini alıkoyamazlar. Yine de ekmek arası makarna yemek ya da lahmacuna cips sarıp yemek kadar ileri gittikleri görülmemiştir.
9- Yemek yemeyi çok seven birinin market gezmeyi çok sevmesi de olasıdır. Çünkü orası yemeklerin doğduğu ve sepetlerin dolduğu kaynaktır. Gerekli olsun olmasın sıkı bir alışveriş yaparlar, çoğu zaman da kasaya ulaşamadan paketleri açıp, tatlarına bakarlar.
10- Yemek yemeyi çok sevmeleri midelerini çöple doldurdukları anlamına gelmez. Çünkü yemek yemek keyif işidir, özen ister, kaliteli şeyler yenmelidir. Ayrıca sevgi de emektir.
11- En sevmedikleri şeyler: Canları tatlı istediğinde evde bir şeyin kalmamış olduğunu fark etmek, kilo mu aldın sen sorusu, buzdolabını açıp kapamak suretiyle yaşanan hayal kırıklıkları, 1 parça çikolatanın yarım saat bisikletle eritileceği gerçeği ve dondurma kutusundaki sarmadır.
12- Uyumayı ve ertesi günün olmasını büyük bir istekle beklerler. Çünkü ertesi günün sabahında kahvaltı yapacaklardır.
13- Yemek yemeyi çok sevdikleri için fotoğrafını çekip, paylaşmayı da çok severler. Çünkü onlar için daha estetik, daha heyecan verici, daha beğenilesi bir şey yoktur. Ama en çok fotoğrafını çektikleri şeyleri, çekim biter bitmez yemeyi severler tabii.