Parfüm Sıkmanın İncelikleri

Sevdiğin kokunun uzun süre üstünde kalmasını ve hareket ettikçe abartılı olmayacak bir şekilde etrafa yayılmasını istersin değil mi? Kim istemez ki. Fakat çoğu zaman parfüm sıkıp çıktığımızda kendimiz bile kokusunu zor duyarız. Ya da kalıcı olsun diye o kadar çok parfüm sıkarız ki ortaya boğucu ve rahatsız edici bir koku çıkar. İşte bu yüzden tenine yakışan, havayla ve ortamla uyumlu, terle karışmamış ve bozulmamış bir parfüm kokusu elde etmek için bazı detaylara dikkat etmen gerekiyor. Bakalım parfüm sıkmak sadece fısfısa basmak mıymış yoksa bundan daha fazlası mıymış?

1- Üstünde hafif bir parfüm kokusu olsun istiyorsan parfümünü havaya doğru sık ve sıktığın yönde yürü. Böylece parfümün eşit bir şekilde üstüne serpilecek.

2- Parfüm şişeni asla fazla ışık alan ya da ıslak olan bir yerde saklama. Mümkünse bir dolaba ya da çekmeceye koy. Böylece kokusu hemen bozulmayacak.

3- Parfümü banyodan sonra sıkarsan vücudundaki nem kokuyu hapseder ve böylece parfümün kalıcı olur.

4- Parfümü vücudundaki kanın fazla pompalandığı, hareketli, sıcak ve nemli bölgelere sık. Kanın fazla pompalandığı bölgeler; bilek içleri, şakaklar ve boyundur. Hareketli bölgeler, dirsekler ve diz içleridir. Sıcak ve nemli bölgeler de; koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbektir.

5- Parfüm şişesini çantanda taşıyıp kendine ağırlık yapma. Bir pamuk parçasına sıkıp buzdolabı poşetine koy. Böylece günün ilerleyen saatlerinde hazırladığın pamuk sayesinde güzel kokacaksın.

6- Saçın kısaysa parfümü diplerine, uzunsa uçlarına doğru sık. Alkollü parfümlerin saçlarını kurutacağını da unutma.

7- Parfümünü asla açık bırakma. Kapağı açık kalırsa bir süre sonra kokusu bozulur.

8- Saç fırçana, yastığına, en sevdiğin elbiseyi yıkarken durulama suyuna parfüm sıkarak sürekli güzel kokabilirsin.

9- Pamuklular ve yünlüler parfüm moleküllerini tuttukları için bunlarda koku kalıcı olur. Sentetik kumaşlarda ise hemen dağılır.

10- Eğer gün içinde sürekli kıyafet değiştiriyorsan parfümünü kıyafetine değil tenine sık.

Written by Altan Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir